بیانیه پایانی «نشست بغداد برای همکاری و شراکت»
یکشنبه ۷ شهریور ۱۴۰۰
وزارت امور خارجه عراق بیانیه پایانی نشست همکاری و شراکتِ بغداد را که با حضور ۹ کشور برگزار شد را منتشر کرد.
در این بیانیه آمده است، شرکتکنندگان در نشست همکاری و شراکت بغداد که در ۲۸ اوت ۲۰۲۱ در سطح رهبران برای حمایت از عراق و رایزنی درباره چالشها و مسائل مشترک و چشماندازهای آینده حضور به هم رساندند.
حاضران در این نشست ضمن ابراز تشکر از تلاشهای عراق در برگزاری این نشست با مشارکت رهبران کشورهای منطقه و دوست و اشاره به حمایت از دولت و ملت عراق، بر لزوم یکپارچهسازی تلاشهای منطقهای و بینالمللی تاکید کردند؛ تلاشهایی که بازتاب مثبتی بر ثبات و امنیت منطقه خواهد داشت همچنین عراق از نقش هماهنگکننده فرانسه در برگزاری و حضور فعال در این نشست قدردانی کرد.
شرکتکنندگان ضمن استقبال از تلاشهای دیپلماتیک و مجدانه عراق برای پررنگسازی مشترکات با کشورهای منطقهای و بینالمللی در مسیر تقویت همکاری سیاسی و اقتصادی و امنیتی و در پیش گرفتن گفتوگوهای سازنده و تحکیم تفاهمات بر اساس منافع مشترک اظهار داشتند: میزبانی بغداد از این کنفرانس، دلیل آشکاری بر سیاست متوازن و همکاری مثبت این کشور در روابط خارجی است.
کشورهای حاضر در کنفرانس بغداد مجددا از تلاشهای دولت عراق در تقویت نهادهای دولتی بر اساس سازوکار قانون اساسی و برگزاری انتخابات پارلمانی و درخواست برای نظارت بینالمللی بر آن برای تضمین سلامت و شفافیت انتخابات حمایت کردند.
حاضران در این نشست اذعان کردند که منطقه با چالشهای مشترکی دست به گریبان است که مستلزم تعامل کشورهای منطقه بر اساس همکاری مشترک، منافع متقابل، حُسن همجواری و عدم مداخله در امور داخلی دیگر کشورها و احترام به حاکمیت ملی آن است.
کشورهای شرکتکننده در ادامه ضمن تقدیر از تلاشهای عراق و فداکاریهای سترگ این کشور در مبارزه با تروریسم با کمک ائتلاف بینالمللی و کشوورهای دوست و برادر برای تحقق این پیروزی، از توسعه توانمندیهای نظامی و امنیتی عراق به گونهای که موجب تثبیت و تقویت امنیت در منطقه میشود، استقبال کردند و مجددا بر مخالفت خود با هر گونه تروریسم و اندیشههای افراطی تاکید کردند.
حاضران همچنین از تلاشهای دولت عراق در چارچوب تحقق اصلاحات اقتصادی برای تشویق به سرمایهگذاری در زمینههای مختلف که به سود همگان است و منجر به فراهم شدن محیط مناسب اقتصادی و تقویت توسعه پایدار و اشتغالزایی میشود، تمجید کردند.
حاضران همچنین بر حمایت از تلاشهای دولت عراق برای بازسازی و تأمین خدمات و تقویت زیرساختها و نیز تقویت بخش خصوصی و تلاشها برای بازگشت داوطلبانه آوارگان در شرایط مناسب به سکونتگاههایشان تأکید کردند.
آنان همچنین بر ضرورت ادامه همکاریها برای مبارزه با ویروس کرونا از راه تبادل تجربههای موفق درباره سازوکار واکسیناسیون و تقویت کادرهای درمانی و همکاری اثرگذار در مبارزه با پاندمی کرونا و پیامدهای بهداشتی و اقتصادی و اجتماعی آن تأکید کردند.
همچنین بر اهمیت همکاری با عراق برای مبارزه با چالشهای زیستمحیطی براساس توافقنامههای بینالمللی مربوطه تأکید شد.
در پایان، عراق از حضور اثرگذار سران کشورهای دوست و برادر و وزرای خارجه و نهادهای بینالمللی و هیئتهای دیپلماتیک خارجی و کشورهای ناظر در کنفرانس قدردانی کرد.