جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ | 27 - 12 - 2024

Communist party of iran

بیانیه های تشکل های صنفی فرهنگیان و بازنشستگان به مناسبت روز جهانی معلم


از سال ۱۹۹۴ که ۵ اکتبر به عنوان روز جهانی معلم انتخاب شده‌ است، هرساله بزرگداشت این روز با شعار معین و واحدی در سراسر دنیا برنامه‌هایی اجرا می‌ گردد. شعار امسال نیز با توجه به همه‌گیری کووید۱۹و مجازی شدن آموزش« معلمان قلب تپنده بازیابی آموزشی » نام گذاری شده‌ است و برنامه‌های متنوعی از سوی سازمان جهانی کار، یونیسف و آموزش بین الملل برگزارمی‌گردد. اگرچه دولت ایران هرگز به این مناسبت مهم توجهی نکرده‌ است اما همواره کانون‌های صنفی و انجمن‌های صنفی عضو شورای هماهنگی تشکل ‌های صنفی فرهنگیان ایران، در این روز برنامه‌هایی برگزار نموده و آن را گرامی‌ داشته‌اند.

امسال نیز بنا به سنت همیشگی، شورای هماهنگی این روز را به تمام معلمان جهان از جمله فرهنگیان شاغل و بازنشسته کشورمان تبریک و شادباش می‌گوید.

همانطور که در شعار امسال تاکید شده‌؛ با توجه به پاندمی کرونا و از دست رفتن شیوه آموزش حضوری و فرصت‌ها و تهدیدهای ناشی از آن، این معلمان هستند که بار اصلی آموزش را به دوش می‌کشند و آنها هستند که قادرند آموزش را از شرایط بحرانی و بی‌ثباتی خارج نمایند. امیدواریم با کاهش و کنترل این بیماری امر آموزش به مسیر طبیعی خود باز گردد.

در دوران کووید ۱۹، معلمان ایران مجبور هستند علاوه بر تبعات عمومی بیماری با معضلات و ناکامی های نظام آموزشی در تامین زیرساخت‌های ضروری آموزش مجازی دست و پنجه نرم کنند، از همین رو مطالبه گوشی و تبلت و اینترنت رایگان برای دانش‌آموزان و معلمان به یک مطالبه جدی تبدیل شده‌ است و تشکل‌های صنفی آن را از دولت مطالبه می‌کنند. از سوی دیگر تشکل‌های صنفی از روز اول در برابر تصمیمات غیرعلمی و غیرتخصصی مسئولان ارشد نظام و حاکمیت ایستادگی کردند و تا به امروز واکسن رایگان و استاندارد را در کنار سایر مطالبات صنفی خود مطرح نموده و بر آن پافشاری می‌کنند.

در حالی که دولت در امر واکسیناسیون ناکام بوده برخی مسئولان بی‌آنکه به عواقب بازگشایی مدارس بیاندیشند اظهار نظرهای متناقض می‌کنند تا جایی که در برخی مناطق و مدارس ، مدیران از والدین می‌خواهند فرزندان خود را با سپردن رضایت ‌نامه به مدرسه بفرستند. با توجه به اینکه در اکثر مناطق جمعیت دانش‌آموزان در یک کلاس بالای ۳۵ نفر است و رعایت فاصله ‌گذاری امکان‌پذیر نیست‌ بازگشایی مدارس به مسلخ بردن کودکان است. ما نسبت به عواقب این تصمیمات غلط به مسئولان هشدار می‌دهیم.

درحالی معلمان و فعالان صنفی و تشکل ‌های عضو شورای هماهنگی در چند جبهه درگیرمطالبه ‌گری هستندکه مطالبه ‌گری آنان مدام سرکوب می‌گردد و حقوق چند برابر زیر خط فقربه فرهنگیان تحمیل می‌گردد به همین خاطرمعلمان وتشکل‌های صنفی پس ازنامه‌نگاری و دیدار با مسئولان برای تحقق دو خواسته اصلی معیشتی یعنی:

_ رتبه‌ بندی ‌شاغلان هشتاد درصد حقوق‌ هیات‌ علمی و 

_ همسان ‌سازی‌ حقوق بازنشستگان مبتنی‌ بر قانون مدیریت خدمات کشوری ،

عدالت آموزشی برای دانش‌آموزان و آزادی معلمان دربند پا به میدان عمل گذاشته و اعتراضات میدانی باشکوهی را رقم زدند. اعتراض هایی که هنوزدر جریان است. اما شوربختانه تاکنون پاسخ دولت و مجلس بی ‌توجهی به مطالبات معلمان و ارائه‌ی لایحه پر از ا شکال و ناقص است که تامین کننده منافع معلمان نیست. ما درنامه ‌ای جداگانه این ایرادات و پیشنهادات خود را به مسئولان منتقل کرده و برای تنویرافکار عمومی و اطلاع فرهنگیان منتشر نموده‌ایم.

ازسوی دیگر پاسخ نهادهای امنیتی و قوه قضاییه برخورد چکشی با فعالان صنفی بوده‌ است. طی ماههای گذشته تعدادی از معلمان و فعالان صنفی به حراست و نهادهای امنیتی احضارشده‌ ، برای برخی کنشگران پرونده‌سازی صورت گرفته، تعدادی ازمعلمان دستگیر شده و تعدادی ناعادلانه درحبس بوده و تعدادی نیزاخراج شده‌اند علاوه برفعالان صنفی، تعدادی ازمعلمان شاغل و بازنشسته به خاطر فعالیت مدنی در زندان هستند و برخی از آنها از ابتدایی‌ترین حقوق شهروندی خود محرومند. 

شورای هماهنگی ضمن محکوم نمودن هرنوع احضار، پرونده‌سازی، بازداشت و زندانی نمودن فعالان صنفی، روز جهانی معلم را به معلمان دربند و خانواده‌های آنان تبریک گفته، خواهان آزادی و برگشت به کارآنان است و از معلمان ایران دعوت می‌کند روز ۱۳ مهر با خانواده‌های معلمان زندانی دیدار و با کانون‌های صنفی و معلمان دربند اعلام همبستگی نمایند.

در پایان از فرهنگیان شریف خواهشمندیم، باحضور و عضویت در کانون‌ها و انجمن‌های صنفی فرهنگیان ،فعالان صنفی را تنها نگذارند. از حرکات فردی پرهیز نموده و شهرها و استان‌هایی که تشکل ندارند، برای تاسیس تشکل اقدام نمایند، وبا پیوستن به شورای هماهنگی یکصدا در راستای رسیدن به اهداف صنفی تلاش کنند.

کانون فرهنگیان استان اصفهان نیز بمناسبت روز جهانی معلم بیانیه جداگانه ای منتشر کرده است. این کانون در بیانیه خود یادآور شده است که در جوامع انسانى، اساسى ترین کار، تعلیم و تربیت است و کسى که این رسالت را به دوش مى‌کشد معلم است. دلیل اختصاص این روز ویژه به افراد متعلق به این حرفه، احترام گذاشتن و قدرانی از آنهاست. زیرا معلمان مانند سفالگران واقعی هستند که نه تنها به زندگی فرزندان جامعه شکل میدهند بلکه قادرند پس از برطرف کردن تاریکی از سراسر جهان برای همیشه مانند چراغهای روشن درخشش داشته باشند.
بنابراین شایسته نیست بجای تقدیر و تکریم و چاره اندیشی برای بهبود زندگی آنان و شرایط موجود، در مضیقه و تحت ستم و بگیر و ببند قرار گیرند.
در این بیانیه آمده است که امیدواریم این روز بهانه ای باشد برای اتخاذ تصمیمات قاطع مسئولین در جهت رفع مشکلات آموزش و پرورش، قدردانی و توجه بیشتر به معلمان ایران زمین، این فرهنگ سازان زحمتکش که حقوقشان آنگونه که باید، رعایت نشده است.
در پایان بیانیه آمده است:

ضمن تبریک این روز خجسته به همه معلمان سرزمینمان، از شما همکاران محترم انتظار داریم
به دیدار خانواده معلمانی بروید که بر اساس بی عدالتی و نداشتن تئوری صحیح مسئولین برای مقابله با کووید ۱۹ جان خودرا غریبانه از دست دادند.

در روز جهانی معلم از خانواده معلمان زندانی دلجوئی کرده و به آنها امید دهید که پایان شب سیه سپید است
در این روز بعنوان کنشگران مرزی به مسئولین کمک کنید تا بتوانند با برنامه های سازنده مسیر آموزش دانش آموزان را تصحیح کنند.
کانون معلمان همدان نیز ضمن شادباش ۵ اکتبر؛ ۱۳ مهر روز جهانی معلم در بیانیه خود روز جهانی (معلم ۵ اکتبر) را به همه ی فرهنگیان ایران زمین تبریک گفته و آرزو کرده است که جامعه فرهنگیان جز خدمت در سیستمی عادلانه و قانونمند، هیچ دغدغه ی دیگری نداشته باشند.

در این بیانیه آمده است که بازداشت، پرونده سازی و حبس فعالان صنفی معلمان، که به وضعیت نابسامان آموزش و پرورش کشور انتقاد دارند، هم برای کشور خسارت بار است و هم موجب شکاف بیشتر جامعه ی فرهنگیان با مسئولان مملکت خواهد شد. مردم بویژه جامعه ی فرهنگیان از مسئولان امنیتی و قضایی کشور انتظار دارند چنین شیوه ای را با غارتگران بیت المال، اخلال گران اقتصادی، مدیران بی کفایت و مسئولانی که گام به گام آمورش و پرورش کشور را به سمت نابودی سوق دادند، اتخاذ کنند. هزینه هایی که فعالان صنفی در بیست سال اخیر به خاطر دعوت مسئولان به عدالت، انصاف، قانون و حق، متحمل شده اند زخم ناسوری بر پیکره ی فرهنگ این سرزمین است که جز با تمکین حاکمان به حقوق معلمان و دانش آموزان التیام نخواهد یافت. هم اینک مجموعه ای از بهترین معلمان و پاکترین فرزندان این سرزمین در حبس و بازداشت هستند. آقایان اسماعیل عبدی، مصطفی نیلی وکیل افتخاری معلمان، محمدرضا رمضان زاده، یعقوب یزدانی، حسن حسینخانی ، محمد ارکیان، مهدی فتحی و غلامرضا غلامی از آن جمله اند.

بیانیه در آخر تاکید کرده است که اگر برخورد با فعالان صنفی معلمان می توانست به خاموشی حرکت های عدالت خواهانه فرهنگیان ایران منجر شود با حبس عبدی، بداقی، بهشتی، باقری، باغانی، حبیبی و…. این اتفاق افتاده بود. این قانون تاریخ است که هیچ قدرتی قادر نیست که یک مجموعه ی تحت ستم را ساکت کند. بلکه باید حقوق آنها اعاده و از آنها رفع ستم شود. صدای انتقاد عزیز قاسم زاده، صدای همه معلمان ایران است.

انجمن صنفی معلمین کردستان سقز و زیویه نیز در بیانیه خود ضمن شادباش این روز آورده است که در جریان همه‌گیری بیماری کرونا در کشورمان، جامعه‌ی معلمین، علی‌رغم عدم وجود زیرساخت‌ها و امکانات لازم جهت آموزش مجازی، تمام امکانات شخصی خود را به کارگرفته و با هزینه و ابتکارات فردی خود، اقدام به برگزاری کلاس‌های مجازی و تهیه‌ی فایل‌های صوتی و تصویری نموده و بسیار فراتر از موظفی خود، درگیر ارتباط دوسویه آموزشی با دانش آموزان خود بوده‌اند. تلاش پیگیرانه‌ی جامعه‌ی معلمین در بحران کرونا، در حالی صورت گرفت که کم توجهی به وضعیت معیشتی معلمین، و برخورد امنیتی با فعالین صنفی معلمین، موجب تداوم پیگیری مطالبات برحق آنان از طریق نامه نگاری، گفتگو با مسئولین ذیربط و در نهایت از طریق تحصن وتجمع‌های قانونی گردید.

متاسفانه همچون سال‌های پیش، به جای توجه به خواست‌های معلمین و انجام اقدامات عملی در این خصوص، تدوام برخورد امنیتی با فعالین صنفی و بی‌توجهی به مطالبات برحق و قانونی آنان، در دستور کار نهادهای امنیتی قرار گرفت و شاهد افزایش فشارهای امنیتی از سوی واحدهای حراست ادارات آموزش وپرورش، بر فعالین صنفی می باشیم.

انجمن صنفی معلمان کردستان (سقزوزیویه) ضمن تبریک روز جهانی معلم به همه‌ی تلاشگران عرصه‌ی تعلیم و تربیت، اعلام کرد که ،آموزش و پرورش باید در اولویت سیاست گذاری‌های حکومت قرار گیرد. سالهای زیادی را هدر دادیم و چند برابر آن زمان و هزینه لازم است تا خسارت‌هایی که مسئولین با بی‌تدبیریهای خود به بخش آموزش وارد کرده‌اند را جبران کرد.
نادیده گرفتن مواردی مانند تخصیص بودجه کافی، مدارس تخریبی، آموزش رایگان، استخدام نیروهای کارآمد، شنیدن صدای فعالین صنفی جزو سیاست‌های ناکارآمدی است که هر روز بر مشکلات آموزش و پرورش می‌افزاید. حتی سانسور روز جهانی معلم و عدم بازتاب آن در داخل کشور شامل لجبازی‌های کودکانه مسئولین با واقعیت‌های دنیای امروز است.


انجمن صنفی معلمان کردستان در پایان تاکید کرده است که در راستای نیل به هدف شعار امسال روز جهانی معلم؛ توجه جدی به معیشت معلمان, آزادی بی قید و شرط معلمان زندانی و برداشتن فشار بر فعالین صنفی, توجه بیش از پیش به آموزش با کیفیت که جزو مطالبات برحق معلمین است، را سرلوحه‌ی فعالیت‌های خود قرار داده و در این راستا دست یاری همه‌ی معلمین آزاداندیش ومطالبه‌گر را می‌فشارد.


شورای بازنشستگان ایران بمناسبت روزجهانی معلم در بیانیه خود آورده است که حکومت ها همواره جایگاه معلمان را بگونه ای انتزاعی جدا از مناسبات و کارکرد و نیازهای سرمایه ، صرفا” بعنوان آموزگاران علم ومعرفت و رشد و شکوفائی استعدادهای نسل آینده و بعنوان کار فرهنگی تبلیغ کرده و این نظرات را بعنوان آراء حاکم نه تنها به جامعه بلکه به بخش بزرگی از خود معلمین نیز تسری داده و تثبیت کرده اند اما واقعیت امر چیز دیگریست.
آموزش علوم بشکل کلاسیک و مدرن آن با رشد و نیاز سرمایه داری درجهان به زندگی بشر راه یافت و بخشی از چرخه تولید و توسعه سرمایه داری ست. “سواد” در این مناسبات یک کالاست که در کنار سایر ملزومات ، بخشی از چرخه تولید ست ومانند هر پدیده ای از جهان کالایی شده در نهایت تبدیل به “کسب و کار” گردید.
بازتولید نیروی انسانی ماهر برای گردش سرمایه و تولید سود بیشتر، نیاز به صرف هزینه های آموزشی دارد. تامین این هزینه ها که از وظایف اولیه دولت و بودجه عمومی ست، با خصوصی کردن و برون سپاری در “بازارآزاد” به کسب و کاری پرسود از جیب مردم و با کمترین دستمزد به معلمان صورت میگیرد. این سیاست، شکاف بین فقیر و غنی را به شکلی بیسابقه گسترش داده است. در نتیجه تحصیل رایگان و مناسب برای همه، به خواست عمومی جامعه تبدیل شده است.

جنبش معلمان از مهمترین و تاثیرگذارترین جنبش های مطالباتی در صحنه اجتماعی ایران، در منافع مشترک با سایر بخشهای مزدبگیران، خواسته های سراسری و مشترکی را به پیش میبرد.

شورای بازنشستگان ایران از جمله مطالبات پایه ای و محوری معلمان ایران را افزایش مزد بر اساس هزینه های واقعی “سبد معیشت” , جدا کردن تمامی فرآیند آموزش و تحقیقات از چرخه سود و سیاست خصوصی سازی, برخورداری کارکنان سیستم آموزشی از بهداشت و درمان کارآمد و رایگان, اولویت دادن سلامت دانش آموزان و معلمان در شرایط بحران کرونا و تخصیص بودجه حداکثری برای تهیه ملزومات این شرایط, تامین زیرساخت و نیازهای آموزشی مدرن و رایگان در تمام مقاطع تحصیلی مطابق با استاندارهای امروزی فارغ از تبعیضات جنسیتی، نژادی، قومیتی و داشتن تشکل های مستقل بر مبنای اعمال اراده جمعی معلمان شاغل و بازنشسته نام برده است.

این بیانیه در پایان در گرامیداشت روز جهانی معلم ضمن تاکید و پشتیبانی از این مطالبات حداقلی ، خواهان توقف فشارهای امنیتی –قضائی بر معلمان، دانش آموزان و دانشجویان و آزاد کردن فوری و بیقید و شرط آنان و جبران همه خسارات وارد شده به زندگی شان شده است.

اتحاد بازنشستگان نیز با انشار بیانیه جداگانه ای ۵ اکتبر مصادف با ۱۳ مهر؛ روز جهانی معلم را بر آنانی که دغدغه‌ی آزادی و عدالت دارند, تبریک گفته است.

در این بیانیه آمده است که در کشور ما سخن گفتن معلمان و نمایندگان واقعی آن‌ها جرم به حساب می‌آید و با تاسف باید گفت این نادیده انگاشتن‌ها و نیز با توجه به آموزش بانکی ( واژه‌ای برای نشان دادن آموزشی که از بالا به پایین صورت می‌گیرد و دانش آموز را تنها مخزنی برای انباشتن داده‌ها و از بر کردن می‌داند) و ایدئولوژیک شاهد شکل‌گیری افرادی منفعل، اتکایی و دنباله‌رو هستیم.

بیانیه یادآور شده است که ما معلمان به تشکل‌یابی مستقل و به دور از سازمان‌ها و افراد وابسته به نهادهای حکومتی و پرهیز از جنجال‌های لابیگرانه علیه معلمان، اصرار می‌ورزیم. ما معلمان این روز را برای دیده شدن خود که همواره نادیده گرفته شده‌ایم بزرگ می‌داریم و تا هنگامی که حاکمیت بر خواسته‌های ما چشم می‌بندد ما نیز راه‌های موجود را طی تجربه‌ی تمام موارد ممکن، اکنون شناخته‌ایم و می‌دانیم طرح خواسته‌ها در کف خیابان بهترین و تنها گزینه‌ی باقی مانده برای دست‌یابی به حقمان می‌باشد و همچنان بر موارد زیر تاکید می‌کنیم.

بیانیه در آخر مطالبات معلمان را یصورت زیر دسته بندی کرده است:

.حق ایجاد تشکل‌های مستقل بی‌قید و شرط.1
ارتقاء وضع معیشتی معلمان با توجه به تورم روز افزون.2
اجرای طرح رتبه‌بندی بدون هیچ پیش شرطی، به شکل کامل.3
اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری برای بازنشستگان.4
آموزش رایگان و مکفی در سراسر نقاط ایران.5
صیانت و حمایت از دانش آموزانی که به هرشکل از نظر اقتصادی ناتوان هستند.6
ساخت و ساز مدارس طبق معیارهای جهانی آموزش و نیز ایمن سازی آنان.7
.حذف دیدگاه امنیتی بر معلمان و نمایندگان آنان‌ 8
آزادی معلمان دربند بی‌قید و شرط.9


اشتراک در شبکه های اجتماعی:

تگ ها :

معلم