شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ | 16 - 11 - 2024

Communist party of iran

بیانیه‌ی شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران با انتشار بیانیه ای با بیان این که هیچ‌ گاه در تاریخ آموزش و پرورش نوین ایران، وضعیت آموزشی اینگونه اسفبار نبوده‌ است تاکید کرده است که معلمان مطالبه‌گر و تشکل‌های صنفی مستقل نمی‌توانند در قبال این شرایط سکوت کنند و هرکس به انتقاد از این سیاست‌ها می‌پردازد با مشت آهنین نهادهای امنیتی و قضایی روبرو می‌شود و گمان می‌کنند با پروندەسازی، محاکمە و فشاربر فعالان صنفی می‌توانند روند عدالتخواهی جنبش معلمان را متوقف کنند. این بیانیه این شیوه‌ی در پیش گرفته شده را محکوم و حق دفاع همه جانبه ازهمکاران آسیب دیده رابرای خود محفوظ و برحق دانسته و یادآور شده است ، درصورت تداوم چنین برخوردهایی با فعالان صنفی، با کنش‌های فرهنگیان روبرو خواهند شد.


متن کامل بیانیه در زیر آمده است:

هیچ‌گاه در تاریخ آموزش و پرورش نوین ایران ،از زمان رشدیه تا کنون، وضعیت آموزشی اینگونه اسفبار نبوده‌است
با تحمیل فقر و فلاکت به فرهنگیان شاغل و بازنشسته به خاطر مدیریت ناکارآمد و چپاولگرانه در سطح کلان، میانگین حقوق معلمان به نصف خط فقر هم نمی‌رسد.
در اثر بی‌کفایتی مدیران آموزش و پرورش میلیون‌ها کودک از آموزش محروم شده‌اند و نگاه مصرفی به نهاد آموزش یک نگاه مسلط حاکمیتی است و به خاطر خصوصی ‌سازی و کالایی‌سازی آموزش ، مافیای آموزشی بیش از پیش بر تصمیم‌سازی‌ها تاثیر می‌گذارد.

در چنین شرایطی معلمان مطالبه‌گر و تشکل‌های صنفی مستقل نمی‌توانند سکوت کنند وهرکس به انتقاد ازاین سیاست ‌ها می‌پردازد با مشت آهنین نهادهای امنیتی و قضایی روبرو می‌شود. امنیتی کردن مطالبات صنفی برای فرار از مسئولیت وپاسخگویی و برخورد با فعالان صنفی،که بدون هیچ گونه چشم داشتی ازجان، مال خود برای بهبود وضعیت معیشتی فرهنگیان و ارتقای کیفیت آموزشی مایه گذاشته ‌اند، گوشه‌ای ازاین برخورد قهرآمیز است. در همین راستا طی روزهای گذشته شاهد افزایش فشار به فعالان صنفی و پرونده‌سازی واحضارآنان به نهادهای امنیتی وقضایی بوده‌ایم

در آخرین نمونه‌ها جعفرابراهیمی ، بازرس شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران روز نهم آبان به اتهام واهی نشراکاذیب در دادگاه عمومی کرج محاکمه شد و قرار است در روز ۲۶ آبان به اتهام‌های «تبلیغ علیه نظام واقدام علیه امنیت کشور » دردادگاه انقلاب کرج محاکمه شود.

درآذربایجان شرقی لطیف روزیخواه ،عضو هیات مدیره کانون فرهنگیان این استان، توسط دادگاه انقلاب جلفا احضارشده و قرار است در ۱۹ آبان به اتهام بی‌ اساس«تبلیغ علیه نظام »محاکمه شود.
همچنین محمود ملاکی ازاعضای هیات مدیره کانون صنفی معلمان استان بوشهر بااتهامات« تبلیغ علیه نظام ،توهین به رهبری،توهین به مقدسات ونشراکاذیب » روبروست وقرار است در۲۵ آبان محاکمه شود. از دیگر استانها نیز غلامرضا غلامی کندازی ، روحالله مردانی، علی کروشات و فیروز نامی دارای پرونده بازبوده، همچنین ، نصرت بهشتی، ناهید فحتعلیان، مهدی فتحی، محمد ارکیان دیگرفعالان صنفی، در بازداشت موقت به سرمی برند.

ازنظر ما اقدامات و فعالیت آقایان روزیخواه، ابراهیمی و ملاکی مانند همه‌ی فعالان صنفی، تلاش درجهت استیفای حقوق معلمان شاغل و بازنشسته ودانش آموزان است. این کنشگران به دنبال احیای حقوق تضییع شده ی فرهنگیان بوده و خواستاربرقرای عدالت آموزشی هستند. پرسش ما این است:
آیا این فعالیت‌ها امری مجرمانه است وجرم تلقی می شود؟! آیا به جای ستایش، ملاطفت وتلاش برای رفع نواقص وبهبود شرایط و اوضاع آموزش وپرورش،بایستی این فعالان صنفی محاکمه شوند و احکام سنگین دریافت کنند؟!

طبیعی است درجایی که دزدان و اختلاسگران ومفسدان درحاشیه امن درحال چپاول اموال عمومی هستند باید شاهد محاکمه معلمان به اتهام حق‌ خواهی باشیم.

از سویی واضح است که این پرونده‌سازی‌ها، ا حضارها و زندانی کردن‌ها و اخراج فعالان صنفی در شرایط کنونی به خاطر تاثیرگذاری بر روند مطالبه‌ گری است. آنها می‌خواهند رتبه ‌بندی‌ شاغلان را کامل اجرا نکنند و تن به همسان ‌سازی‌ بازنشستگان مبتنی‌ بر قانون مدیریت خدمات کشوری ندهند ودرسکوت، مالکیت فرهنگیان بر صندوق ذخیره فرهنگیان رابه محاق ببرند و خوب می ‌دانند که در برابر این سیاست ‌های ناعادلانه، فعالان صنفی و اعضای کانون‌های صنفی وانجمن‌های صنفی فرهنگیان ایستادگی خواهند کرد و گمان می‌کنند با پروندە سازی، محاکمە و فشاربرفعالان صنفی می‌توانند روند عدالتخواهی جنبش معلمان را متوقف کنند.
به باورما مهمترین و اصولی‌ترین راه برای پیشرفت، سعادت و رفاه کشور، توسل و تکیه برآموزش و پرورش خردگر است. آموزش و پرورشی غیرایدئولوژیک، مدرن و انتقادی که بتواند منافع و خواست های همه ی اقشار جامعه را برآورده سازد و مسیر رشد، پیشرفت و توسعه ی همه جانبه رابرای آحاد مردم به ارمغان آورد.

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن اعتراض به نگاه حاکمیت به مقوله‌ی آموزش و پرورش، کنش ها و فعالان صنفی، خواهان پایان دادن به روند پرونده‌سازی، احضار و بازداشت‌ تمامی فعالان صنفی و مدنی از جمله جعفر ابراهیمی، لطیف روزیخواه،مهدی فتحی، غلامرضا غلامی کندازی، محمود ملاکی و سایر کنشگران بوده، این شیوه‌ی درپیش گرفته شده را محکوم و حق دفاع همه جانبه ازهمکاران آسیب دیده رابرای خود محفوظ و برحق می‌داند و یاد آورمی‌شود، درصورت تداوم چنین برخوردهایی با فعالان صنفی، با کنش‌های فرهنگیان روبرو خواهید شد.

شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران
۱۶آبانماه ۱۴۰۰

اشتراک در شبکه های اجتماعی:

تگ ها :

بيانيه