چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ | 06 - 11 - 2024

Communist party of iran

بنیامین نتانیاهو در اقدامی غیرمنتظره، وزیر دفاع اسرائیل را از مقام خود برکنار کرد

نخست‌وزیر اسرائیل در اقدامی غیرمنتظره یوآو گالانت، وزیر دفاع این کشور، را از مقام خود برکنار کرد. بنیامین نتانیاهو در یک پیام ویدئویی که شامگاه سه‌شنبه ۱۵ آبان منتشر شد، توضیح داد که : «اداره جنگ نیازمند تفاهم کامل میان او و وزیر دفاع است و با وجود همکاری مثمرثمر در طول ماه‌هایی از جنگ، اعتماد او به وزیر دفاع به‌دلیل عدم حمایت وزیر از تمامی تصمیمات گرفته‌شده از سوی کابینه، از دست رفته است».


او گفت که :« بالاترین تعهدش، حفظ امنیت اسرائیل و رساندن کشور به “پیروزی کامل” است و در بحبوحه جنگ بیش از هر زمان دیگری “اعتماد کامل” بین نخست‌وزیر و وزیر دفاع، یک ضرورت است.شکاف‌های قابل توجهی بین من و وزیر گالانت در مدیریت جنگ بروز کرد که از جمله خود را در اظهارات و اقدامات مغایر با تصمیمات دولت و مصوبات کابینه نشان داد». این دومین بار از بعد از تشکیل دولت کنونی بنیامین نتانیاهو است که او ژنرال گالانت را از پست وزارت دفاع اخراج می‌کند. گفتنی است، اخراج اول به‌دلیل مخالفت آقای گالانت با اصلاحات قضایی مورد نظر بنیامین نتانیاهو بود که اعتراضات گسترده یک‌ساله در اسرائیل را تا پیش از جنگ جاری در پی داشت.


وزیر دفاع برکنار شده اسرائیل با وجود عضویت در حزب لیکود با اصلاحات قضایی مخالفت کرده و آن را مایه بروز اختلافات عمیق در این کشور دانسته بود. در پی اخراج قبلی آقای گالانت و پیش از آن‌که حکم خلع او پس از ٤۸ ساعت اجرایی شود، اعتراضات گسترده مردمی در شهرهای اسرائیل که در حمایت از وزیر دفاع برگزار شد، نتانیاهو را از عملی کردن تصمیم خود برحذر داشت. در ادامه، بروز جنگ غزه موجب همکاری نزدیک بین این دو سیاستمدار شد. ژنرال گالانت در نخستین واکنش خود بعد از انتشار حکم اخراجش، در پیامی در شبکه ایکس نوشت: «امنیت کشور اسرائیل همواره مأموریت زندگی‌ام بوده و خواهد بود.» او قبلاً گفته بود اگر از این مقام خلع شود، در حزب لیکود باقی خواهد ماند.


خانواده‌های گروگان‌های اسرائیلی باقی‌مانده در دست گروه افراطی حماس در غزه در بیانیه‌ای اخراج وزیر دفاع از سوی بنیامین نتانیاهو را تلاش برای “خنثی کردن کوشش‌های دستیابی به یک توافق” نامیدند. همچنین به گزارش رسانه‌های اسرائیل، احزاب اپوزیسیون از مردم اسرائیل خواستند به‌سرعت به خیابان‌ها رفته و علیه این اقدام از جمله در برابر دفتر و اقامتگاه بنیامین نتانیاهو در اورشلیم اعتراض کنند. در پی این فراخوان‌ها، تجمع‌های اعتراضی در شهرهای اورشلیم، تل‌آویو، حیفا و قیصریه (محل اقامت شخصی نتانیاهو) در شامگاه سه‌شنبه آغاز شد و معترضان ورودی و خروجی بزرگراه (آیالون) را که جاده شماره یک کشور است و شهرهای اورشلیم و تل‌آویو را به هم مرتبط می‌کند، مسدود کردند.

اشتراک در شبکه های اجتماعی: