پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ | 08 - 05 - 2025

Communist party of iran

بنا به گزارش (سی ان ان) : آتش‌بس با حوثی‌ها برای تقویت شانس موفقیت مذاکرات آمریکا و ایران اعلام شدە است

ویتکاف ایالات متحده را در مذاکرات برای برقراری آتش‌بس میان آمریکا و حوثی‌ها، نمایندگی و عمان در میانجی‌گری نقش حیاتی ایفا کرد. یک مقام دفاعی به شبکه «سی. ان. ان» تاکید کرد که ارتش آمریکا در شامگاه دوشنبه ١٥ اردیبهشت دستور کاهش حملات علیه حوثی‌ها را دریافت کرده است. در این‌باره دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده تصریح کرد که او به ارتش آمریکا دستور داده است حملات به حوثی‌ها را متوقف کند.


به گفته منابع آگاه، اعلامیه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا سه‌شنبه ١٦ اردیبهشت پس از فعالیت‌های دیپلماتیک فشرده در روزهای اخیر بین ایالات متحده، عمان و حوثی‌ها منتشر شد. طبق گزارش «سی ان ان» به نقل از این منبع اعلام شد که تفاهم میان ایالات متحده و حوثی‌ها برای عدم حمله به یکدیگر، به منظور تقویت روند مذاکرات برای دست‌یابی به توافق هسته‌ای با ایران حاصل شده است. این در حالی است که تاریخ دقیق دور چهارم مذاکرات برای توافق هسته‌ای ایران بین ایالات متحده و ایران همچنان نامشخص است.


در بیانیه‌ای که در دفتر بیضی کاخ سفید اعلام شد، ترامپ مارکو روبیو، وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی خود را برای «اطلاع‌رسانی به همه» در این‌باره مامور کرد. روبیو این تفاهم را «پیشرفتی مهمی» توصیف کرد. وی گفت: «این همواره یک مسئله مربوط به آزادی کشتیرانی بوده است. این افراد که با سلاح‌های پیشرفته مسلح بودند، تهدیدی برای حمل‌ونقل جهانی ایجاد می‌کردند و هدف از این مأموریت، پایان دادن به آن بود. اگر آنها متوقف شوند، ما قادر به انجام آن خواهیم بود. به نظرم این یک تحول مهم است.»
براساس گزارش‌ها، استیون ویتکاف، فرستاده ویژه ترامپ به خاورمیانه که هدایت مذاکرات با ایران را بر عهده داشت و همچنین در تلاش برای میانجی‌گری جهت آتش‌بس با حوثی‌ها در هفته گذشته فعالیت کرده است.


این منابع افزوند عمانی‌ها که در سال‌های گذشته همواره در نقش میانجی‌گری بین ایالات متحده و حوثی‌ها حضور داشته‌اند، این مذاکرات را تسهیل کرده‌اند. به گفته افراد آگاه انتظار می‌رود که این توافق به تقویت روند مذاکرات جامع میان ایالات متحده و ایران درباره توافق هسته‌ای منجر شود. متوقف شدن عملیات نظامی ایالات متحده علیه حوثی‌ها در زمانی اتفاق افتاد که این حمله از ابتدای آغاز خود با مشکلاتی مواجه شده بود. طبق گفته برخی از مقامات آمریکایی آگاه به شبکه خبری «سی. ان. ان»، در مدت تنها هفت هفته، حوثی‌ها موفق شدند حداقل هفت پهپاد آمریکایی به ارزش میلیون‌ها دلار را سرنگون کنند، که این امر توانایی ایالات متحده برای پیشروی به «مرحله دوم» عملیات را مختل کرد.


تاکنون واضح نیست که آتش‌بس بین ایالات متحده و حوثی‌ها برای اسرائیل، که در روزهای گذشته درگیر نبرد فزاینده‌ای با گروه شبه‌نظامی مورد حمایت ایران بوده است، چه معنایی خواهد داشت. حوثی‌ها در طول ماه‌ها موشک‌های بالستیک و پهپادهایی به سمت اسرائیل شلیک کردند که بیشتر آن‌ها توسط سامانه‌های پدافند هوایی اسرائیل رهگیری شدند. اسرائیل متقابلا چندین حمله هوایی علیه زیرساخت‌های مورد کاربرد حوثی‌ها در یمن انجام داده است.

اشتراک در شبکه های اجتماعی: