چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ | 05 - 02 - 2025

Communist party of iran

بنا به گزارش رویترز، ترامپ با اجرای فرمانی، سیاست (فشار حداکثری) به ایران را باز می گرداند

رویترز گزارش داده است : « دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، قرار است روز سه‌شنبه با یک فرمان اجرایی “فشار حداکثری” علیه ایران را احیا کند. هدف این اقدام، جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای و کاهش صادرات نفت این کشور به صفر خواهد بود. این اقدام سیاست سختگیرانه‌ای را که ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری خود در قبال ایران دنبال می‌کرد، بازمی‌گرداند. ترامپ، بارها دولت دموکرات قبلی، به رهبری جو بایدن، را به تضعیف عزم آمریکا در برابر ایران متهم کرده است.» این سیاست سختگیرانه در حالی اجرایی می‌شود که ترامپ آماده دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در روز سه‌شنبه است.


یک مقام آمریکایی به رویترز گفت : « دستور اجرایی ترامپ، وزیر خزانه‌داری ایالات متحده را موظف می‌کند تا “حداکثر فشار اقتصادی” را بر ایران اعمال کند، از جمله اجرای تحریم‌ها و مجازات‌هایی برای افرادی که تحریم‌های موجود را نقض می‌کنند.»
در چارچوب این سیاست فشار حداکثری، دولت ترامپ اقداماتی را آغاز خواهد کرد که هدف آن «کاهش صادرات نفت ایران به صفر» است. نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک تاکنون به درخواست اظهار نظر درباره این تصمیم واکنشی نشان نداده است.
این مقام آمریکایی افزود که سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد با متحدان کلیدی واشنگتن همکاری خواهد کرد تا روند بازگرداندن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران تکمیل شود.


فشار حداکثری ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری او با هدف خفه کردن اقتصاد ایران از طریق تحریم‌های شدید اعمال شد تا تهران را مجبور به پذیرش توافقی کند که برنامه‌های هسته‌ای و موشکی‌اش را محدود می سازد. اگرچه دولت بایدن تحریم‌هایی را که ترامپ علیه ایران وضع کرده بود، به‌طور اساسی کاهش نداد، اما در مورد شدت اجرای این تحریم‌ها بحث‌هایی وجود دارد. در ماه دسامبر، بریتانیا، فرانسه و آلمان به شورای امنیت سازمان ملل اعلام کردند در صورت لزوم، آماده هستند تا مکانیسم «بازگشت خودکار تحریم‌ها» را علیه ایران فعال کنند تا از دستیابی این کشور به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنند.


این کشورها تا ۱۸ اکتبر سال آینده فرصت دارند این اقدام را انجام دهند، زیرا در آن تاریخ، قطعنامه سازمان ملل که توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی را تأیید کرده بود، منقضی می‌شود. این توافق که در سال ۲۰۱۵ میان ایران و آمریکا، بریتانیا، آلمان، فرانسه، روسیه و چین منعقد شد، تحریم‌های تهران را در ازای محدودیت‌هایی بر برنامه هسته‌ای آن لغو کرد.
امیر سعید ایروانی، سفیر ایران در سازمان ملل، گفته است که فعال‌سازی مکانیسم ماشه علیه تهران «غیرقانونی و غیرسازنده» خواهد بود.

اشتراک در شبکه های اجتماعی: