بعد از شکست در دادگاه کرسنت، ساختمان ۱۲۵ میلیون دلاری شرکت نفت در رتردام مصادره شد
سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳
جمهوری اسلامی در دادگاه حقوقی پرونده کرسنت بار دیگر شکست خورد و به این ترتیب ساختمان شرکت ملی نفت ایران در روتردام به دلیل بدهی سنگین به شرکت کرسنت و بر اساس حکم داوری بینالمللی توقیف و در مزایدهای به شرکت Heuvel واگذار شد. تلاش حکومت ایران برای لغو مزایده با استناد به قوانین بینالمللی مصونیت اموال دولتی نیز ناکام ماند و دادگاه روتردام در تاریخ ۳۰ اکتبر ۲۰۲٤ حکم به مصادره نهایی این ساختمان داد.
به گزارش افتصاد ۲٤، ساختمان ۱۲۵ میلیون دلاری شرکت ملی نفت ایران در شرایطی اکنون توقیف شده که اردیبهشت سال جاری نیز ساختمان ۸۰۰ میلیون دلاری ایران در لندن طبق رای داوری بینالمللی و به دلیل پرونده کرسنت توقیف شده بود که اکنون دومین دارایی ایران هم در روتردام هلند مصادره شد.
ساختمان شرکت ملی نفت ایران در روتردام هلند دومین ساختمان از دست رفته ایران بعد از ساختمان این شرکت در لندن است. پیش از ماجرای توقیف ساختمان شرکت نفت ایران در هلند، تاریخ ۳۰ فروردین ۱٤۰۳ بود که دادگاهی در بریتانیا حکم توقیف ساختمانی متعلق به شرکت ملی نفت ایران به ارزش ۱۰۰ میلیون پوند (۱۲۵ میلیون دلار) در مرکز لندن را صادر کرد. این ساختمان، که با نام NIOC House شناخته میشود، در نزدیکی پارلمان بریتانیا و کلیسای وستمینستر قرار داشت و برای حدود ۵۰ سال در مالکیت ایران بود.