برگی از تاريخ! تقدیم به ورزشکاران مبارز، آزادیخواه و برابری طلب!
سه شنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۰
شمس الدین امانتی
به گزارش ایرنا، ۶۵ ورزشکار در رشته های کاروان ورزشی در بازیهای المپیک و پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو، روز شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۰، به اتفاق وزیر ورزش رژیم جمهوری اسلامی، در حسینیهی خمینی با خامنهای دیدار کردند خامنه ای تاکید کرد «ورزشکار سربلند ایرانی نمیتواند بخاطر یک مدال با نماینده رژیم جنایتکار دست بدهد و عملاً او را به رسمیت بشناسد. این موضوع سابقه دارد و در گذشته هم ورزشکاران کشورها از مسابقه با نمایندگان رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی امتناع میکردند و بعد از مدتی هم آن رژیم از بین رفت و رژیم صهیونیستی نیز نابود خواهد شد.»
اما خارج از محدوده دیدگاه ارتجاعی و خواب و خیال خامنه ای، توجه شما عزیزان ورزشکار و ورزش دوست را به خواندن برگی از تاریخ تحت عنوان خاطراتی از «الکساندر مدوید» جلب میکنم.
«مدوید» اسطوره تاریخ کشتی آزاد جهان در شانزدهم سپتامبر ۱۹۳۷«در بلایا سرکف» نزدیک «کی یف» به دنیا آمد، مدوید به سه مدال طلای المپیک و هفت طلای جهانی دست یافت و از این حیث پرافتخارترین آزادکار تاریخ کشتی است. مدوید از سال ۱۹۶۱ به تیم ملی کشورش پیوست و تا سال ۱۹۷۲ بی وقفه در میدان های جهانی و المپیک حضور داشت.
روایت «الکساندر مدوید» از مبارزه با تختی با پای مصدوم.
الکساندر مدوید، در ارتباط با غلامرضا تختی فقط به گفتن یک جمله اکتفا کرد و گفت «تختی پهلوان واقعی بود، او میتواند الگوی بسیار خوبی برای ورزشکاران باشد. من رابطه خوبی با تختی داشتم»، این کشتیگیر سابق شوروی روایت جالبی از مسابقه فینال وزن ۹۷ کیلو گرم در مسابقات سال ۱۹۶۲تولیدو (ایالت متحده آمریکا) دارد.
در «تولیدو» تختی و من دیدار نهایی را برگزار کردیم «در جریان این مسابقات پای راستم به شدت ضرب خورده و روحیهام را خراب کرده بود. فکرم متوجه تختی بود که باید با این پای مصدوم با او مبارزه میکردم، تا آن زمان از خصوصیات اخلاقی، رفتار و کردار انسانی و والای تختی خبر نداشتم اما در آنجا به عظمت، انسانیت و جوانمردی تختی پی بردم و تحت تاثیر آن قرار گرفتم. او که شنیده بود پای راستم ضرب دیده با این پا به خوبی مدارا کرد و هرگز نخواست با هجوم به این پا من را اذیت کند. تختی تا آخرین لحظه، مردانه و تمیز کشتی گرفت و از پای ناراحت من اصلا استفاده نکرد او با این کارش نشان داد یک قهرمان به معنای واقعی است بعد از این جریان، ما دو دوست صمیمی شدیم.»
پیشکسوت کشتی بلاروس گفت «تختی همیشه مرا دوست داشت. او ملت خودش را هم دوست میداشت و فکر میکنم تختی اصلا برای ملتش زندگی میکرد. آشنایی با او برای من افتخار بزرگی به حساب میآید. تختی بسیار خوب و فنی کشتی میگرفت و من چیزهای زیادی از او آموختم. ما روی تشک دو حریف سختکوش بودیم و در خارج از تشک دو دوست جدانشدنی. تختی میتواند الگوی خوبی از نظر ورزشی و اخلاقی برای جوانان ایران باشد.»
به دنبال این رویداد تأریخی و به منظور ارج نهادن به این روش انسانی تختی، هم اکنون تندیس برنزی پهلوان غلامرضا تختی، پس از تولید توسط علیرضا خاقانی در تهران، به کشور آمریکا منتقل شد تا از این اثر در موزه آکادمی ورزش کشور آمریکا به پاس احترام به پهلوان نامی ورزش ایران پشتیبانی شود.
جایگاه اجتماعی تختی الگوی ارزشمندی است برای ورزشکاران مبارز، آزادیخواه و برابری طلب، هنگامی که تختی جهت مسابقه کشتی به سالن ورزشی محمدرضا شاه پهلوی در تهران می رفت تماشاچیان حاضر به احترام به ایشان از جای خود بلند می شدند و با ابراز احساسات مقدم وی را گرامی میداشتند، معمولآ در بعضی از مسابقات کشتی قبل از ایشان غلامرضا پهلوی به سالن می آمد که استقبال جندانی از وی نمی شد این مسئله برای مسئولین امنیتی رژیم و خود شاهپور غلامرضا درد ناک بود به همین دلیل و در مسابقات بعدی قبل از ورد وی تختی را به سالن میآوردند و بعد از مدتی غلام رضا پهلوی به سالن وارد میشد.
کمکرسانی تختی به زلزلهزدگان بوئین زهرا عرصه دیگری است از مناسبات اجتماعی و اعتماد بنفس تختی در رابطه با کمک رسانی به زلزله زدگان که «لطفالله میثمی» درباره جمعآوری کمکهای مردمی برای مردم بویینزهرا به وسیله تختی میگوید «تختی در این حادثه به صورت خودجوش توانست سیل عظیمی از کمکهای مردمی را به حادثه دیدگان زلزله برساند، که این نیز از محبوبیت او ناشی میشد. خاطرم هست، وقتی او کشکول به دست میگرفت و پول جمع میکرد، مدتی نمیگذشت که کشکول پُر میشد. یک بار خانمی که خود به لحاظ مالی استطاعتی نداشت، چادر خود را تقدیم کرد که این صحنه همه را منقلب کرد.»
متأسفانه در جنگ ایران و عراق به ابتکار خمینی و دارو دسته وی به منظور فتح کربلا ۵ هزار ورزشکار در جریان درگیری با نیروهای عراقی جانباختند. اکنون جناب خامنه ای دست دادن ورزشکاران ایرانی با ورزشکاران اسرائیل یا به زعم وی«نمایندگان رژیم آپارتاید اسرایل»را خیانت و ممنوع اعلام کرده است.
ورزش و مسابقات ورزشی وسیله ای است که انسانها را با هم آشنا و متحد خواهد کرد، علیرغم اینکه در میدان ورزشی رقیب همدیگر هستند در جوی و فضایی به دور از کینه و خشونت، بر خلاف حکم جنگ طلبانه و غیر متمدنانه خامنه ای و دارو دسته وی، با حریفان خود برخورد خواهند کرد و در نهایت و بیرون از میدان ورزشی بین آنها رفاقت، صمیمیت، احترام و پیوند عمیقی ایجاد خواهد شد.
پس ازگذشت ۵۹ سال از زلزله بوئین زهرا «سجاد گنج زاده» قهرمان کاراته المپیک ۲۰۲۰ توکیو، به تبعیت از متد و اعتبار اجتماعی تختی، مدال طلای المپیک خود در مسابقات توکیو را نه به امام زمان و نه به خامنه ای، بلکه به مردم خوزستان و ایران تقدیم کرد.
۲۱ / ۹ / ۲۰۲۱
اشتراک در شبکه های اجتماعی:
تگ ها :
برگى از تاريخ