برای توقف جنایات جنگی دولت اسرائیل در غزه جنبش جهانی همبستگی با مردم فلسطین باید قدرتمند تر به میدان بیاید
چهارشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۲
با پایان آتش بس موقت و مبادله گروگانها، دولت اسرائیل کمپین بی سابقه بمباران مردم فلسطین در نوار غزه را از سر گرفته است. شاهدان عینی و خبرنگارانی که پیامد این کمپین جنگی علیه مردم غزه را به قلم و تصویر می کشند، همه از ابعاد هولناک جنایات جنگی و نسل کشی دولت اسرائیل گزارش می دهند. بنا به گزارش ها بمباران شهر خان یونس، سنگین ترین، ویرانگرترین و پرتلفات ترین بمباران ها از آغاز جنگ تاکنون بوده است. این بمباران ها توأم با عملیات گسترده نیروهای ارتش اسرائیل در جنوب غزه شمار تلفات را به طور بیسابقه ای بالا برده است. دولت اسرائیل در حالی به ساکنان خان یونس هشدار داده که منطقه را ترک کنند که هیچ نقطه امنی در غزه وجود ندارد. فقط در دو روز بعد از پایان آتش بس موقت، پیکر بی جان بیش از ۷۵۰ نفر به بیمارستان ها انتقال یافته است. صدها کشته و زخمی زیر آوار دفن شده اند و بمباران های ممتد مجال خارج کردن آنها از زیر آوار را نمی دهد. از آغاز این جنگ تاکنون حدود ۱۶ هزار نفر و در میان آنها بیش از ۶ هزار کودک جان خود را از دست داده اند. ابعاد جنایات دولت اسرائیل علیه مردم فلسطین در نوار غزه چنان هولناک است که حتی رجب طیب اردوغان فاشیست که خود جنایات جنگی علیه مردم کردستان در ترکیه، سوریه و عراق را در کارنامه دارد اعلام کرده که نتانیاهو به عنوان جنایتکار جنگی باید محاکمه گردد. در حالی که جنایات جنگی و نسل کشی بنیامین نتانیاهو در غزه ادامه دارد، طنز مضحک آن است که دادگاه اسرائیل رسیدگی به پرونده فساد مالی وی را که از هفتم اکتبر به حالت تعلیق در آمده بود را، از سر گرفته است.
از آنجا که دولت آمریکا و هم پیمانان اروپایی آن در ناتو با عبارت پردازی های متفاوت با آتش بس دائم و قطع بمبارانها مخالفت می کنند، مسئولیت کامل قتل عام مردم فلسطین در غزه را بر عهده دارند. آتش بس موقت که امکان دسترسی روزنامه نگاران به غزه را فراهم آورد، ماهیت و جوانب دیگری از ابعاد بی امان کمپین بمباران دولت اسرائیل و جنایات آن در غزه را برملا ساخت. در حالی که آمار تلفات در زمان جنگ هرگز دقیق نخواهد بود، گزارشی در نیویورک تایمز از قول کارشناسان می گوید« که حتی یک مطالعه محافظه کارانه از آمار تلفات گزارش شده از غزه نشان می دهد که سرعت مرگ و میر در طول کارزار جنگی اسرائیل در این قرن بی سابقه بوده است. آنها می گویند که مردم در غزه سریعتر از مرگبارترین لحظات حملات تحت رهبری ایالات متحده در عراق، سوریه و افغانستان که خود به طور گسترده توسط گروه های حقوق بشر مورد انتقاد قرار گرفتند، کشته می شوند.»
دولت اسرائیل با توجیه مقابله با خطر تروریسم حماس و تلاش برای نابودی آن از بمب های قدرتمند، تسطیح محله ها و تخریب ساختمان های بلند استفاده می کند، تاکتیکی که به طور اجتناب ناپذیر تلفات غیر نظامیان را بشدت بالا می برد. یکی از اهداف این بمباران ها ویران کردن همه زیر ساخت های غیر نظامی و کشتار و ایجاد هراس و وحشت در میان مردم غزه است. ابعاد کشتار و ویرانگری دولت اسرائیل در غزه چنان بی سابقه است که دولت آمریکا و دیگر متحدین غربی آن نمی توانند وانمود کنند که نمی دانند در غزه چه خبر است. دولت اسرائیل هدف خود را نابودی حماس تعریف کرده است، اما در عمل نشان داده که کشتار و افزایش اجساد غیر نظامیان و اخراج دسته جمعی فلسطینی ها از نوار غزه هم تاکتیک و هم بخشی از استراتژی جنگی ارتش اسرائیل است. دولت اسرائیل اگر چه هدف خود را نابودی حماس تعریف کرده است ، اما با این جنایات جنگی و تداوم اشغالگری بستر رشد جریان هایارتجاعی و تروریست جنبش اسلام سیاسی مانند حماس و سازمان جهاد اسلامی در میان مردم فلسطین را بیشتر فراهم می سازد.
اکنون که جنایت جنگی دولت اسرائیل علیه مردم فلسطین در غزه در ابعاد بی سابقه ادامه دارد، خواست فوری جنبش جهانی همبستگی با مردم فلسطین آتش بس و قطع بی درنگ جنگ است. آتش بس، موانع سر راه صلح پایدار را از بین نمی برد. بویژه در شرایط کنونی به دلیل اینکه در اسرائیل یک دولت دست راستی و فاشیست قدرت را در دست دارد و دولت امریکا و هم پیمانان اروپایی آن در ناتو بی قید و شرط از جنایات آن حمایت می کنند، دستیابی به چنین توافقی بعید به نظر می رسد. اما آتش بس می تواند کمپین وحشیانه کشتار جمعی و نسل کشی در نواره غزه را پایان دهد. برای تحمیل آتش بس و توقف جنایات جنگی دولت اسرائیل در غزه لازم است جنبش جهانی همبستگی با مردم فلسطین به قدرت بیشتری به میدان بیاید.
سرانجام برای رهایی از این نسل کشی و جنایات جنگی راهی جز این وجود ندارد که کارگران و مردم ستمدیده فلسطین و کارگران و مردم و نیروهای صلح طلب و ترقی خواه در اسرائیل متحدانه و در همبستگی با هم بر علیه این دولت دست راستی که بقای خود را در پایمال کردن حقوق فلسطینیها و کشتار روزمره آنها می داند، برخیزند. مردم ستمدیده فلسطین تنها با اتحاد و همبستگی با کارگران و توده های مردم زحمتکش و جنبشهای پیشرو اجتماعی در اسرائیل، تداوم مبارزه متحدانه خود و جلب حمایت و همبستگی بشریت آزادیخواه و برابری طلب در سرتاسر جهان و مرزبندی قاطع با یهودی ستیزی جریان های ارتجاع اسلامی می توانند راهی برای برون رفت از این وضعیت نابسامان، بازگشت آوارگان به سرزمینهائی که از آن رانده شده اند و تشکیل دولت مستقل فلسطین در این سرزمینها، بیابند. زمینه های این همبستگی فراهم است. حقانیت مطالبات و مبارزات مردم فلسطین، مقبولیت جهانی حق تشکیل دولت مستقل، وجود نهادها و طیف های گسترده ای از کارگران و نسل جوان صلح طلب در اسرائیل و نیروی همبستگی جهانی می تواند پروسه رهایی فلسطینیان و همزیستی انسانی مردم اسرائیل و فلسطین در جوار هم را تسریع کند. برای تحقق خواست های اساسی تر مردم فلسطین، تشکیل دولت مستقل اولین گام ضروری است که باید برداشته شود. با تشکیل و به رسمیت شناختن دولت مستقل فلسطین طبقه کارگر و مردم محروم فلسطین در موقعیت مناسب تری برای تعقیب خواست های طبقاتی و آزادیخواهانه خود و مبارزه علیه فساد و ارتجاع داخلی قرار می گیرند.
اما برداشتن این نخستین گام و آغاز پروسه واقعی صلح و آشتی در منطقه، بدون حل مشکل میلیون ها آواره فلسطینی پراکنده در منطقه، بدون توقف سیاست شهرک سازی های یهودی نشین، بدون بیرون رفتن نیروهای اشغالگر از سرزمین های فلسطینی، بدون در دستور گذاشتن پروژه های بازسازی ویرانگری های چندین ساله و بدون آزادی کلیه فلسطینیان محبوس در زندان های اسرائیل، تحقق نخواهد یافت. در عین حال با تشکیل دولت رسمی و مستقل فلسطین، میدان مانور و سوءاستفاده های تاریخی دولت های مرتجع منطقه و ارتجاع اسلامی که از مظلومیت مردم فلسطین، برای تداوم حاکمیت خود در کشورهایشان و یا کسب نفوذ در میان مردم منطقه بهره برداری میکنند، تنگ تر می شود.
سخن روز: شبکه تلویزیون حزب کمونیست ایران و کومه له