بحران دارو در ایران؛ پنهانکاری دولت و حذف یارانۀ یکی از نیازهای حیاتی مردم!
جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳
چند روز پس از افزایش پنج برابری قیمت برخی داروها در ایران، یک رسانه حکومتی هشدار داد که با توجه به کاهش ارز تأمین کالاهای اساسی در سال پیش رو، یک موج گرانی نیز در سال بعدی در انتظار شهروندان است. بر اساس گزارش خبرگزاری حکومتی ایلنا در روز پنجشنبه ۲۷ دی، در اظهارات مقامات دولت جمهوری اسلامی ایران درباره وضعیت کمبود و گرانی دارو در ایران برش بزرگی از حقیقت غایب است.
در این گزارش با اشاره به کالاییسازی دارو و درمان در ایران تأکید شده است که هرچند وزارت بهداشت برای توجیه گرانی دارو، مسئله جلوگیری از ورشکستگی داروسازان را عنوان میکند، اما در واقع آنچه دولت بیان نمیکند، این است که نمیخواهد برای داروی مردم یارانه بدهد و موج آزادسازی و تعدیل به حیاتیترین نیازمندی زندگی مردم، یعنی دارو و سلامت رسیده است. گرانی بیسابقه و افزایش پنج برابری قیمت دارو در ایران، همزمان با صرف ۱۰ هزار میلیارد تومان بودجه دارو برای مصارف دیگر توسط مقامات جمهوری اسلامی، واکنش کاربران رسانههای اجتماعی را به دنبال داشته است. برخی ناظران وضعیت داروخانهها را آشفته بازار توصیف کردهاند.
شرکت داروسازی زهراوی که از بزرگترین تولیدکنندگان دارو در ایران به شمار میآید، اعلام کرد که بهای برخی از تولیدات خود را تا ۴۱۵ درصد افزایش داده است. شرکت داروسازی زهراوی که با مجوز سازمان غذا و دارو قیمت ۱۶ نوع از محصولات خود را از ۱۲ درصد تا ۴۱۵ درصد افزایش داده، یک شرکت نیمهدولتی است و به سازمان تأمین اجتماعی تعلق دارد که از زیرمجموعههای وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی است.
همزمان بهمن صبور، رئیس انجمن داروسازان تهران، اعلام کرد که دانشگاههای علوم پزشکی ۱۰ همت (هزار میلیارد تومان) بودجه دارویار را جای دیگری هزینه کردهاند. آقای صبور با بیان اینکه حدود ۳۶ هزار میلیارد تومان طلب وصولنشده از بابت اجرای طرح دارویار داریم، هشدار داد که اگر این روال ادامه یابد، داروخانهها ورشکسته میشوند.