با دو تریلیون تومان کسری بودجه دولت در سال 1404؛ هیچ نشانهای از بهبود معیشت و بنیه تولید نیست!
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳
حسین راغفر استاد اقتصاد در میزگرد بررسی حوادث آبان ۹۸ که روز چهارشنبه ۲۳ آبان برگزار شد، با انتقاد از روند جاری بر اقتصاد ایران، گفت: ریشه اعتراضات ۹۸ عمدتا نارضایتی های اقتصادی بود. علت آن هم تبعیض ها و نابرابریهای نظام مندی است که به دلیل سیاستهای بخش عمومی و حاکمیتی ، عملا بر بخش قابل توجهی از جامعه تحمیل شد.
آقای راغفر همچنین تاکید کرد پاییز ۱۴۰۱عملا تداوم همان مسئله و چالشها بود اما این بار با یک سطح گسترده تر و با حضور طیف وسیع تری از افراد رخ داد. به گفته او، نسل جوان در ناامنی غذایی، ناامنی مسکن، ناامنی اشتغال پدر و ناامنی های ناشی از اعتراضات مادر و خشونتهای خانوادگی، اشکال مختلف این ناامنی ها را تجربه کرده اند و این سبب شده که نسلی بسیار پر مساله عملا رشد کرده و به دنبال بهانه است که اعتراض خود را به نحوی بیان کند.
فرشادمومنی اقتصاددان منتقد دولت مسعود پزشکیان روز پنجشنبه ۲۴ آبان با انتقاد از عملکرد دولت چهاردهم جمهوری اسلامی در بخش اقتصاد گفت که بر اساس سند بودجه سال آینده، بدون تردید در سال آینده، کسری مالی دولت وضع بدتری پیدا خواهد کرد و هیچ نشانهای از بهبود معیشت مردم و بنیه تولید نیست. فرشاد مومنی در نشست انجمن علمی اقتصاد نظری دانشگاه علامه طباطبایی تهران گفت: شاخص کسری تراز عملیاتی نشان می دهد ساختار قدرت اراده ای برای اصلاح خود ندارد و افزایش روندهای کسری تراز عملیاتی، نشانه پیش روی در باتلاق است. او اشاره کرد که برای سال ۱۴۰۴، بالغ بر هزار و ۸۰۵ هزار میلیارد تومان کسری تراز عملیاتی وجود دارد.