با بازگشایی گذرگاه رفح؛ تعدادی از بیماران فلسطینی از غزه خارج شدند
یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
![](https://cpiran.org/wp/wp-content/uploads/2025/02/با-بازگشایی-گذرگاه-رفح؛-تعدادی-از-بیماران-فلسطینی-از-غزه-خارج-شدند.jpg)
در پی آتشبس میان اسرائیل و حماس، گذرگاه رفح پس از نزدیک به ۹ ماه بسته بودن مجدداً بازگشایی شد. دهها بیمار و مجروح فلسطینی برای دریافت درمان پزشکی از نوار غزه خارج شدند. پس از دو هفته آتشبس میان اسرائیل و حماس، گذرگاه رفح میان مصر و نوار غزه برای نخستین بار پس از ۹ ماه بسته بودن، مجدداً بازگشایی شد. این اقدام گامی مهم در تسهیل روند خروج بیماران و مجروحان فلسطینی به مصر برای دریافت درمان پزشکی به شمار میرود.
بر اساس گزارش هلال احمر مصر، تعدادی از بیماران فلسطینی از طریق رفح به بیمارستانهای مصر منتقل شدند. به گفته شبکه القاهره نیوز، در میان بیماران خروجی، کودکانی با بیماریهای نقص ایمنی و مشکلات قلبی نیز حضور داشتند. طبق آمار سازمان جهانی بهداشت (WHO)، حدود ۵۰ بیمار مبتلا به سرطان و بیماریهای قلبی از نوار غزه خارج شدند، در حالی که ۱۰۰ بیمار دیگر از جمله مجروحان جنگی نیز در این روند قرار دارند. طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، در مجموع چیزی در حدود ۱۲ تا ۱٤ هزار بیمار فلسطینی نیاز فوری به درمان دارند که امکان ارائه آن در غزه وجود ندارد. از این تعداد، حداقل ۲۵۰۰ کودک به مراقبتهای پزشکی حیاتی نیازمند هستند.
گذرگاه رفح، تنها مسیر مستقیم از غزه به خارج بدون عبور از اراضی اسرائیل، نقش مهمی در ورود کمکهای بشردوستانه دارد. این گذرگاه در ماه مه گذشته، زمانی که ارتش اسرائیل کنترل آن را از سمت فلسطینیها به دست گرفت، بسته شد.
با وجود بازگشایی رفح برای انتقال بیماران، هنوز مشخص نیست که آیا ورود کمکهای بشردوستانه از این مسیر نیز از سر گرفته خواهد شد یا خیر. در حال حاضر، کمکها تنها از طریق گذرگاههای کنترلشده توسط اسرائیل مانند کرم شالوم، اریز و کیسوفیم وارد غزه میشوند. طبق اعلام هلال احمر مصر، ۳۰۰۰ کامیون حامل غذا، دارو و دیگر کمکهای بشردوستانه در حال آمادهسازی برای ورود از طریق رفح هستند. سازمان ملل و سایر نهادهای بشردوستانه ماههاست که برای بازگشایی این مسیر فشار آوردهاند تا بحران انسانی در نوار غزه کاهش یابد.