جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ | 22 - 11 - 2024

Communist party of iran

افزایش 65 در صدی مناطق درگیر منازعه در جهان در سه سال گذشته 

بر اساس شاخص شدت منازعه که تحلیل‌گران ریسک در مؤسسه Verisk Maplecroft منتشر کرده‌اند، از سال ۲۰۲۱، اوکراین، میانمار، خاورمیانه و “کریدور منازعه”در منطقه ساحل آفریقا شاهد گسترش و شدت یافتن جنگ‌ها و ناآرامی‌ها بوده‌اند.
به گزارش روزنامه بریتانیایی گاردین، اگرچه در دوران همه‌گیری کووید-۱۹ سطح منازعه‌ها در جهان کاهش یافت، کارشناسان می‌گویند روند افزایش خشونت حداقل طی یک دهه گذشته ادامه داشته است، در حالی که بسیاری از بحران‌های طولانی‌مدت همچنان بدون وقفه ادامه دارند.


کلایناد رالی، رئیس سازمان نظارت بر آسیب‌های غیرنظامیان Acled، گفت در حالی که منازعه‌های جدیدی در حال ظهور هستند و رویدادهای خشونت‌آمیز پس از جنگ اوکراین ۲۷ درصد افزایش یافته است، درگیری‌های قدیمی نیز همچنان ادامه دارند.
بر اساس این گزارش، ۶,۱۵ میلیون کیلومتر مربع از جهان درگیر جنگ‌های بین یا درون کشورها هستند. به بیانی دیگر، ۴,۶ درصد از مساحت جهان اکنون تحت تأثیر منازعه قرار دارد، در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۱، ۲,۸ درصد بود. تعداد تلفات منازعه‌ها نیز ۲۹ درصد افزایش یافته است.


در مجموع، ۲۷ کشور از جمله اکوادور، کلمبیا، هند، اندونزی و تایلند از سال ۲۰۲۱ تاکنون افزایش قابل‌توجهی در ریسک با معیارهای شاخص شدت منازعه داشته‌اند. رالی افزود که :شمار کمتری از منازعه‌ها پایان می‌یابند یا از شدتشان کاسته می‌شود، در حالی که تعداد بیشتری از آن‌ها در حال ظهورند. او به کشورهایی مانند میانمار اشاره کرد، جایی که شورش‌های مسلحانه متعددی توسط گروه‌های کوچکتر وجود دارد و رسیدن به توافق صلح جامع دشوار است. او ابراز نگرانی کرد که خشونت‌ها صرفاً افزایش خواهد یافت، بخشی به دلیل تنش بین ایران و اسرائیل و همچنین به دلیل روندهایی که در آن کودتاچیان و عاملان ترورها یا شبه‌نظامیان با استفاده از خشونت برای اعمال قدرت بدون مواجهه با پیامدها عمل می‌کنند.


تغییر الگوهای خشونت در دهه اخیر
یان اورتون، مدیر اجرایی سازمان خیریه اقدام برای خشونت مسلحانه، اشاره کرد که در مقایسه با اواسط دهه ۲۰۱۰ که بخش زیادی از خشونت‌ها از سوی گروه‌های مسلح غیردولتی و با استفاده از سلاح‌های سبک و مواد منفجره دست‌ساز انجام می‌شد، در سال‌های اخیر خشونت‌هایی که شامل درگیری بین دولت‌هاست افزایش یافته است. اورتون افزود: دهه ۲۰۲۰ به‌عنوان دهه حملات هوایی و به‌ویژه حملات پهپادی شناخته خواهد شد.

اشتراک در شبکه های اجتماعی: