سه شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۴ | 01 - 04 - 2025

Communist party of iran

افزایش سطح استقرار نظامی آمریکا در دیه گو گارسیا: آمادگی برای انجام عملیات‌ هوایی وسیع در منطقه 

در حالی که با آمدن دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، تنش‌ها بر سر برنامه‌ هسته‌ای تهران بالا گرفته است، گزارش‌ها از آماده‌سازی نظامی بی‌سابقه واشنگتن برای حمله احتمالی به تاسیسات هسته‌ای ایران و همچنین مقابله با حوثی‌ها در یمن حکایت دارد.
گزارش‌ها و تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهند که نیروی هوایی ایالات متحده در حال انتقال نیروی قابل توجهی از بمب‌افکن‌های پنهان‌کار بی-۲ به جزیره راهبردی دیه‌گو گارسیا در اقیانوس هند است.


این پایگاه طی سال‌های گذشته بارها به‌عنوان سکوی پرتاب عملیات‌های آمریکا در خاورمیانه به ویژه جنگ در عراق و افغانستان مورد استفاده قرار گرفته و اکنون با موج جدید حملات علیه حوثی‌ها و هشدارهای شدید دولت ترامپ به ایران، بار دیگر در کانون تحرکات نظامی قرار گرفته است. تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهند که طی ۴۸ ساعت گذشته دست‌کم سه فروند بمب‌افکن رادارگریز بی-۲ به پایگاه دیه‌گو گارسیا، جزیره‌ای در اقیانوس هند رسیده‌اند. مشخص نیست که آیا بمب‌افکن‌های بیشتری در پناهگاه‌ها مستقر شده‌اند یا خیر. ارتباطات هوانوردی تأیید کرده‌اند که دو بمب‌افکن بی-۲ روز گذشته بر فراز استرالیا در حال سوخت‌گیری هوایی بوده‌اند. همچنین داده‌های حمل‌و نقل هوایی حاکی از حضور یک بمب‌افکن سوم هستند.


امری که نشان‌دهنده استقرار هماهنگ و برنامه‌ریزی‌شده‌ی چند بمب‌افکن در منطقه است. همزمان، اطلاعات پروازی نشان می‌دهد بمب‌افکن‌های دیگری از پایگاه وایتمن در میزوری (محل استقرار کل ناوگان ۲۰ فروندی بی-۲) به‌سوی پایگاه دیه‌گو گارسیا به‌راه افتاده‌اند.
این برای نخستین‌ بار در سال‌های اخیر است که چنین تعدادی از بمب‌افکن‌ها به این پایگاه دورافتاده در اقیانوس هند رسیده‌اند یا در مسیر اعزام به آن هستند. همچنین ۱۱ فروند هواپیمای سوخت‌رسان بوئینگ کی‌سی-۱۳۵ استراتوتانکر، ۳ هواپیمای ترابری سی-۱۷ و احتمالاً یک هواپیمای گشت دریایی پی-۸ پوسایدون در این پایگاه دیده شده‌اند.


شبکه‌های ردیابی پرواز و منابع بین‌المللی گزارش داده‌اند که جنگنده‌های پیشرفته اف-۳۵ نیز به خاورمیانه اعزام شده‌اند.
پیت هگسث، وزیر دفاع آمریکا، مأموریت ناو هواپیمابر هری ترومن در خاورمیانه را تمدید کرده و ناو کارل وینسون را نیز به منطقه اعزام کرده است. فزایش این سطح از استقرار نظامی آمریکا نشانه‌ای از آمادگی فزاینده برای انجام عملیات‌های هوایی وسیع در منطقه تلقی می‌شود.

اشتراک در شبکه های اجتماعی: