یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ | 22 - 12 - 2024

Communist party of iran

اعلان جنگ سراسری جدید علیه زنان با ابلاغ قانون حجاب و عفاف در مجلس

اتحاد کارگران انقلابی ایران: فقط مرور مفاد زیر از قانون ححاب و عفاف که پس از رفت و برگشت‌‌های متعدد میان مجلس و شورای نگهبان، در ۷۴ ماه و مجموعا در پنج فصل تنظیم و نهایی شده و توسط مجلس تصویب و قالیباف اعلام کرده که از ۲۳ آذر برای اجرا به عنوان قانون ابلاغ خواهد شد نشان دهنده آن است که:


-منحط ترین درجه مردسالاری که حتی دست تفکرات داعشی و طالبانی را از پشت بسته، مبنای تنظیم مفاد و بندهای این قانون است.
-ذهنیت بشدت بیمارگونه امنیتی در متن بندها رسوخ کرده که آزادی پوشش زنان را توطئه سفارش شده از سوی مخالفان نظام در خارج از کشور و یا قدرت های خارجی می داند.
-بندها و مفاد، آگاهانه و کانالیزه شده با هدف «قانونی» کردن وحشیانه ترین جنگ سراسری سازمان یافته ارگان های سرکوب حاکمیت علیه زنان با هدف تحمیل حجاب به قیمت اعدام، زندان و جرایم سنگین نقدی و بستن راه هر گونه حمایت اجتماعی مردان از آزادی پوشش زنان با سیستم چندلایه ای از مجازات ها تنظیم شده است.
-از نظر سیاسی تصویب و ابلاغ این مفاد با هدف اثبات تغییرناپذیر بودن رویکرد خشن مردسالارانه نسبت به آزادی پوشش زنان با یا بدون خیزش ژینا و کانونی کردن جدال بر سر آن است. هدف تحقیر اکثریت بزرگ مردمی است که از عاملان و آمران سرکوب حقوق زنان نفرت دارند. بدیهی است پزشکیان هم نمی تواند در برابر این اراده مافوق ارتجاعی هسته سفت قدرت مقاومت جدی صورت دهد و باید با فرو کردن واقعیت عریان این ناتوانی که در عرصه های دیگر زیر پوشش «وفاق ملی» کمرنگ شده، در چشم فریب خوردگان و منتظران و حامیانش از آنها هم انتقام گرفت.
-این که مجلس ولایی این مفاد رسوا و زن ستیزانه را تصویب می کند، نشان می دهد که این مجلس هیچ نشانه ای از نمایندگی افکار عمومی زنان و مردان جامعه امروز ایران را ندارد و سراپای موجودیتش جایی که به ابتدایی ترین حقوق زنان مربوط است با داعش و طالبان فرقی ندارد.
-«قانون» مصوب، سازماندهی گسترده ترین باج گیری و اخاذی مالی از زنان و مجموعه متنوعی از صاحبان مشاغلی است که با حضور اجتماعی زنان مربوط است.


راهکار مقابله با این قانون رسوا نیز در بسیاری از موارد عملکردی صد و هشتاد درجه خلاف احکام و اهداف مصوبه است. مثلا در «قانون» مصوب می گویند ما زنان را بشدت مجازات می کنیم و کسی حق گرفتن عکس و فیلم از آنان را ندارد. هدفشان این است که زنان  را در تنهایی و بی پناهی به شدت مجازات کنند تا هم مثل قتل مهسا امینی هزینه احتماعی ندهند، هم انتشار درد بی پناهی زنان سرکوب و مجازات شده، از مجاری کنترل شده خودشان عموم زنان را وادار کند که به زور و توحش حاکمیت تمکین کنند. روشن است که باید برعکس عمل کرد و ارسال فیلم یا عکس درباره سرکوب آزادی پوشش به افراد یا رسانه‌های خارجی و مخصوصا به شبکه های مستقل و خارج از تیر رس دستگاههای سرکوب را هر چه گسترده تر کرد.


یا قانون حجاب طوری تنظیم شده که بخش هایی از جامعه را از طریق سیستم بشدت ظالمانه ای از مجازات های کلان مالی علیه زنان و آزادی پوشش آنان برانگیزد. باید برعکس راهکارهایی را جستجو کرد که فرار از مجازات های سنگین مالی صاحبان مشاغل مختلف را با آزادی پوشش زنان درهم آمیزد. آنچه شایسته تاکید دوباره است این است که سرکوب زنان با مصوبه تازه مجلس در باره حجاب و عفاف شروع  نشده و در تمام سال های موجودیت این نظام به شکل گسترده ای جریان داشته و علیرغم همه طرح ها و برنامه ها و سرکوبگری ها کاملا شکست خورده است. طرح جدید هم سرنوشتی بهتر از طرح های پیشین این نظام ندارد و محکوم به شکست است.

با این حال تعرض سراسری سازمان یافته حاکمیت به دستاورد ماندگار خیزش زن، زندگی آزادی را در شرایط کنونی از طریق توده ای تر شدن دامنه نافرمانی مدنی و گسترش شبکه های حمایت از این نافرمانی ها، تشدید حساسیت جنبش های هم سرنوشت نسبت به سرکوب زنان و اتحاد عمل مبارزاتی پایدار و گره زدن مبارزه برای آزادی پوشش با مبارزه برای سایر حقوق مدنی و شهروندی، همچنین مطالبات برابری طلبانه و عدالتخواهانه می توان درهم شکست بخش های زیر از مفاد «قانون حجاب» برای درک درجه سبوعیت و توحش قانونگذار و دستگاه سرکوب حاکمیت و نگاه سراپا  آلوده امنیتی آن کافی است:


بی حجابی سازمان یافته
«ترویج و تبلیغ برهنگی، بی عفتی، کشف حجاب یا بدپوششی» به صورت هماهنگ با «افراد، دولت‌ها، شبکه‌ها و رسانه‌های خارجی اگر مشمول افساد فی الارض نباشد: ۵ تا ۱۰ سال حبس +  ۳۳۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان، اگر مشمول افساد فی الارض باشد: اعدام» مجازات‌های تعزیری فوق در صورت شمول مقررات تخفیف، فقط تا یک درجه قابل تخفیف هستند. اگر ارتکاب جرم با همکاری دولت/گروه/سازمان/رسانه‌های «معاند یا خارجی نباشد» و فرد «اغفال شده باشد»، مجازات‌ها تا ۳ درجه قابل تخفیف است
ضابطان ظرف ۲۴ ساعت موظف به شناسایی فرد و مسدودسازی صفحات او و معرفی‌اش به مراجع قضایی هستند. مراجع قضائی درباره ممنوع الخروجی فرد و تداوم توقیف صفحاتش تصمیم خواهند گرفت.


هر مرد بدپوشش در خیابان ها یا فضای مجازی، باید ۸ میلیون تومان جریمه بدهد، تکرار هم بکند، تا ۱۸ میلیون باید بدهد
ارسال فیلم یا عکس درباره حجاب به افراد یا رسانه‌های خارجی
مرتبه اول:  ۲ تا ۵ سال حبس + ۱۶۵ تا ۳۳۰ میلیون تومان جزای نقدی
در صورت تکرار: ۵ تا ۱۰ سال حبس +  ۳۳۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان جزای نقدی
توهین و تمسخر حجاب یا تبلیغ بی حجابی و بی عفتی در فضای مجازی و واقعی
مرتبه اول: ۱۶۵ تا ۳۳۰ میلیون تومان جزای نقدی + ۲ سال ممنوع‌الخروجی (به تشخیص قاضی) + ۶ ماه تا ۲ سال  ممنوعیت فعالیت در فضای مجازی
در صورت تکرار: ۲ تا ۵ سال حبس+ ۳۳۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان جزای نقدی+ ۲ سال ممنوع‌الخروجی (به تشخیص قاضی) + ۶ ماه تا ۲ سال  ممنوعیت فعالیت در فضای مجازی
سفارش کار به افراد داخلی یا خارجی که مروج بی حجابی هستند: مرتبه اول: ۵۰۰ میلیون تومان جزای نقدی یا ۲ برابر هزینه تبلیغ مشابه در صداوسیما (هرکدام که بیشتر باشد)
در صورت تکرار: مجازات مرتبه اول ۲ برابر خواهد شد.
تبلیغ بی حجابی توسط صاحبان مشاغل و کسب و کارهای واقعی و مجازی: مرتبه اول: ۵۰۰ میلیون تومان جزای نقدی یا 2 ماه از سود درآمد سالانه (هرکدام که بیشتر باشد) + ممنوعیت خروج از کشور تا 2 سال (به تشخیص قاضی) + ممنوعیت تبلیغات در فضای مجازی و واقعی از 6 ماه تا 2 سال (به تشخیص قاضی)
مرتبه دوم: 920 میلیون تومان جزای نقدی یا 4 ماه از سود درآمد سالانه (هرکدام که بیشتر باشد) + 6 ماه تا 2 سال ممنوع الخروجی + ممنوعیت تبلیغات در فضای مجازی و واقعی از 6 ماه تا 2 سال.
مرتبه سوم و بعد از آن: 2 تا 5 سال حبس + 920 میلیون تومان جزای نقدی یا 4 ماه از سود درآمد سالانه (هرکدام که بیشتر باشد) + 6 ماه تا 2 سال ممنوع الخروجی + ممنوعیت تبلیغات در فضای مجازی و واقعی از 6 ماه تا 2 سال
بی حجابی صاحبان کار یا کارمندان آنان در محل کسب و کارها و مشاغل مجازی و غیرمجازی: مرتبه اول: ۸۰ تا ۱۶۵ میلیون جزای نقدی یا ۲ ماه سود ناشی از درآمد آن شغل (هرکدام بیشتر باشد) + ۶ ماه تا ۲ سال ممنوع‌الخروجی (به تشخیص قاضی)
در صورت تکرار: ۱۶۵ تا ۳۳۰ میلیون تومان جزای نقدی یا ۴ ماه سود ناشی از درآمد آن شغل (هرکدام بیشتر باشد) + ۶ ماه تا ۲ سال ممنوع‌الخروجی
مسیرها و محل‌های گردشگری به عنوان محل کسب و کار مسئولان یا تورها حساب می‌شوند
صاحب کسب و کار یا حرفه در صورت برخورد با فرد بی‌حجاب/کم‌حجاب، مشمول مجازات نمی‌شود.
بی حجابی یا تبلیغ بی حجابی توسط افراد مشهور و دارای اثرگذاری اجتماعی: مرتبه اول: مجازات عمل ارتکابی (مذکور در این قانون) + ۹۲۰ میلیون تومان جزای نقدی یا توقیف یک تا ۵ درصد اموال منقول و غیرمنقول (هرکدام که بیشتر باشد) + ممنوعیت فعالیت در حوزه حرفه‌ای خود تا ۶ ماه + تا ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور (به تشخیص قاضی) + تا ۲ سال ممنوعیت فعالیت در فضای مجازی (به تشخیص قاضی) + ۲ سال لغو کلیه تخفیف‌ها و معافیت‌های مالیاتی (به تشخیص قاضی)
در صورت تکرار: یک میلیارد و ۸۴۰ میلیون تومان جزای نقدی یا توقیف ۳ تا ۸ درصد کلیه اموال منقول و غیرمنقول (هرکدام که بیشتر بود) + ۶ ماه تا ۳ سال ممنوعیت از فعالیت در حوزه حرفه‌ای خود + ۶ ماه تا ۲ سال ممنوع الخروجی + ممنوعیت فعالیت عمومی در فضای مجازی + ۵ سال لغو کلیه تخفیف‌ها و معافیت‌های مالیاتی
بی حجابی افراد مشهور در انظار عمومی: مرتبه اول: مجازات جرم ارتکابی (مقرر در این قانون) + 500 میلیون تومان جزای نقدی یا توقیف یک ا 3 درصد از اموال منقول و غیرمنقول (هرکدام که بیشتر بود) + محرومیت از فعالیت حرفه‌ای خود تا 3 ماه + ممنوعیت خروج از کشور تا 2 سال (به تشخیص قاضی) + ممنوعیت فعالیت عمومی در فضای مجازی تا 2 سال (به تشخیص قاضی) + لغو کلیه معافیت‌های مالیاتی تا 2 سال (به تشخیص قاضی)
در صورت تکرار: 920 میلیون تومان جزای نقدی یا توقیف 2 تا 4 درصد اموال منقول و غیرمنقول (هرکدام که بیشتر بود) + 3 ماه تا 2 سال ممنوعیت از فعالیت شغلی مرتبط با حرفه + 6 ماه تا 2 سال ممنوع الخروجی + 6 ماه تا 2 سال ممنوعیت فعالیت عمومی در فضای مجازی + 5 سال لغو کلیه معافیت‌های مالیاتی.

صداوسیما حق همکاری یا انعقاد قرارداد مستقیم و غیرمستقیم با افرادی که حکم محکومیت دارند یا پرونده آنان در دست بررسی است را ندارد مگر آنکه فرد به تشخیص رئیس سازمان صداوسیما، ابراز ندامت کرده باشد. وزارت ارشاد و دادستانی درباره حذف محتوای تولید شده توسط فرد محکوم یا دارای پرونده بر اساس این ماده از شبکه‌های نمایش خانگی تصمیم خواهند گرفت. مطبوعات و رسانه‌ها اجازه انتشار محتوا از فرد محکوم یا دارای پرونده یا انتشار محتوا درباره فرد محکوم یا دارای پرونده منع شده‌اند.


انتشار محتوا از فرد مشهور یا درباره فرد مشهور دارای پرونده یا محکوم در رسانه‌ها: ۹۲۰ میلیون تومان جزای نقدی یا ۳ تا ۵ درصد سود سالانه (هرکدام که بیشتر بود) نشریات علمی در حوزه تخصصی متهم یا مجرم، اگر «مصلحت» باشد و در حکم قاضی قید نشده باشد، از شمول این قانون مستثناء هستند تهیه کنندگان یا تولید کنندگان برنامه‌های صوتی و تصویری موظفند تضمین مناسب از بازیگران و عوامل دخیل در کار بگیرند تا ۲ سال پس از پخش اثر، مرتکب جرائم موضوع این قانون نشوند، در غیر این صورت، تولید کنندگان موظف به جبران خسارت احتمالی خواهند بود. طراحی یا تبلیغ لباس، مانکن، عروسک، تابلو، نماد یا تصویر مروج برهنگی، کشف حجاب و بدپوششی:

مرتبه اول: ضبط ابزار ارتکاب جرم+ ۳۳۰ میلیون تومان جزای نقدی یا ۲ برابر درآمد خالص حاصل از ارتکاب جرم (هرکدام بیشتر باشد)+ تا ۲ سال ممنوع‌الخروجی (به تشخیص قاضی) + تا ۲ سال ممنوعیت فعالیت عمومی در فضای مجازی
در صورت تکرار: ۵۰۰ میلیون تومان جزای نقدی یا ۳ برابر درآمد خالص حاصل از ارتکاب جرم + ۶ ماه تا ۲ سال ممنوع‌الخروجی (به تشخیص قاضی) + ۶ ماه تا ۲ سال ممنوعیت فعالیت عمومی در فضای مجازی
با واردات لباس، اسباب‌بازی، مجسمه، عروسک، مانکن یا تابلو که مروج برهنگی یا کشف حجاب و بدپوششی باشند، مطابق قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز برخورد می‌شود.
شرط جذب و ادامه همکاری در ادارات دولتی برای کارمندان، التزام به قانون حجاب در خیابان و فضای مجازی است
اگر دختر ۹ تا ۱۵ ساله مرتکب بی حجابی شود، به جزای نقدی و اقدامات تربیتی محکوم می شود
: مرتبه اول: تعلیق جریمه نقدی به میزان ۷ میلیون و پانصد هزار تومان به مدت ۳ سال«بدپوششی» در انظار عمومی، معابر یا اماکن عمومی حقیقی یا مجازی
مرتبه دوم: ۷ میلیون و پانصد هزارتومان+ ۵ میلیون تومان
مرتبه سوم: ۸۰ میلیون تومان جزای نقدی
مراتب بعدی: ۸۰ تا ۱۶۵ میلیون تومان جزای نقدی
در صورت تکرار بیش از ۴ بار: ۱۶۵ تا ۳۳۰ میلیون تومان جزای نقدی + تا دوسال ممنوع‌الخروجی + ۶ ماه تا ۲ سال ممنوعیت فعالیت در فضای مجازی
: «برهنگی» در منظر نامحرم در فضای مجازی یا غیرمجازی
در صورت تکرار: 10 تا 15 سال حبس یا 500 تا 920 میلیون تومان جزای نقدی
کلیه ضابطان عام و خاص دادگستری به علاوه کلیه ماموران نیروی انتظامی حق بازداشت فرد بی حجاب را دارند.
ورود مردان به واگن زنان در مترو و اتوبوس یا محیط‌های اختصاص یافته به زنان:
مرتبه اول: احراز هویت قطعی متهم + 5 میلیون تومان جزای نقدی (پرداخت جزای نقدی 3 سال به حالت تعلیق درخواهد آمد.)
مرتبه دوم (در زمان تعلیق 3 ساله): پرداخت مجازات مرتبه اول + 10 میلیون تومان جزای نقدی.
مرتبه سوم (در زمان تعلیق 3 ساله): 20 تا 80 میلیون تومان جزای نقدی.
مرتبه چهارم: 80 تا 165 میلیون تومان جزای نقدی
تکرار بیش از 5 بار: ۳۳۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان جزای نقدی+ ۲ سال ممنوع‌الخروجی (به تشخیص قاضی) + ۶ ماه تا ۲ سال  ممنوعیت فعالیت در فضای مجازی اگر ورود مردان به واگن زنان در مترو و اتوبوس «ضرورت» داشته باشد، ایرادی ندارد.

اشتراک در شبکه های اجتماعی: