اعتصاب کارگران بنادر، بزرگترین بندر کانتینری انگلستان را فلج کرد!
دوشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۱
در انگلستان اعتصاب آخرین اقدام کارگران در مجموعهای از صنایع است که در شرایط تورمی این کشور، خواهان دستمزد بالاتر هستند. کارگران بزرگترین بندر کانتینری بریتانیا (فلیکس استو) اعتصابی هشت روزه را آغاز کردند که در اعتراض به عدم تطابق مزد با هزینههای افزایش یافته ناشی از بحران تورمی اروپاست. کارگران میگویند درحالی که صاحبان سرمایه روی قیمت همه اجناس کشیدند، ما کارگران چرا باید درباره تنها کالای خود که نیروی کار است چنین نکنیم؟
نزدیک به دو هزار کارگر در بندر Felix-stow سالانه حدود ۴ میلیون کانتینر از ۲۰۰۰ کشتی را که بیش از نیمی از حمل و نقل ورودی انگلستان را تشکیل میدهد، حمل میکنند. این کارگران اکنون از روز یکشنبه کار خود را ترک کردند.کارشناسان اقتصادی به الجزیره میگویند که زنجیره تامین کالا از روز گذشته در اثر این اعتصاب دچار بحران شده و آثار آن به کل اقتصاد انگلستان تسری یافته است.
کارکنان شرکت ملی پست انگلستان نیز در اواخر این ماه اعتصاب چهار روزه دیگری را برنامه ریزی میکنند، در حالی که غول مخابراتی بریتانیا یعنی شرکت BT اخیراً با اولین توقف فعالیت خود در اثر اعتصاب مواجه است. کارکنان انبارهای انگلستان آمازون که شبکه توزیع اروپایی این شرکت بزرگ آمریکایی نیز مانند کارگران شهرداری و جمعآوری زباله به اعتصابات پراکنده و نامنظم خود ادامه دادند.
بابی مورتون، افسر ملی اسکله فلیکس-استو در اتحادیه یونیت که نماینده کارگران اعتصابی نیز محسوب میشود، گفت: «اقدامات اعتصاب کنندگان باعث اختلال بزرگی میشود و موجهای عظیمی را در سراسر زنجیره تأمین کالا و حمل و نقل بریتانیا ایجاد میکند، اما این مناقشه کاملاً ساخته خود شرکت خصوصی حاکم بر بندر است که نمیخواهد حقوق ما را متناسب با وضع موجود کند. ما از اعتصاب و توقف کار خوشحال نیستیم اما این [شرکت] از هر فرصتی برخوردار بوده است تا به اعضای ما یک پیشنهاد منصفانه ارائه دهد، اما تصمیم گرفته است این کار را انجام نداد. »
مدیریت بندر در ادامه اعتصاب پیشنهاد افزایش حقوق ۸ درصدی را در بیانیهای اعلام کرده که مورد پذیرش نمایندگان کارگری قرار نگرفته است.
مدیریت این بندر گفته است: «این بندر اشتغال ایمن و با درآمد مناسب را فراهم میکند و هیچ برندهای از این اقدام غیر ضروری (اعتصاب) سربلند خارج نخواهد شد. »
تورم در بریتانیا ماه گذشته به بالاترین حد در نیم قرن گذشته رسیده و در بحبوحه افزایش قیمت مواد غذایی و انرژی که تا حدی ناشی از حمله روسیه به اوکراین بود، مدتها است که از دو رقمی شدن گذشته است. این درحالی است که انگلستان در چهار دهه اخیر از نظر مالی و قیمتی از اقتصادهای بسیار با ثبات جهان محسوب میشد.
بانک مرکزی انگلیس پیش بینی کرده است که این رقم در سال جاری به بالای ۱۳ درصد برسد و اقتصاد انگلیس را وارد رکود طولانی مدت کند.
هری فاوست از الجزیره در گزارشی از بندر فلیکس استو گفت: «کارگران، مانند بسیاری از افراد در سراسر بریتانیا، با این افزایش بیرویه هزینههای زندگی، هم از نظر تورم کالاها، و هم از نظر افزایش وحشتناک هزینه سوخت، دست و پنجه نرم میکنند. »
او افزود، با این حال، اعتصاب میتواند وضعیتی را که قبلاً ناامن است بدتر کند. گروه کشتیرانی مرسک، یکی از بزرگترین شرکتهای حملونقل کانتینری جهان، هشدار داده است که این اقدام تأثیر قابلتوجهی خواهد داشت و باعث تأخیر عملیاتی میشود و آن را مجبور به ایجاد تغییراتی در خطوط کشتیهای خود میکند. »
فاوست گفت: «این یک بندر بسیار مهم است، به ویژه از نظر منسوجات، اما همچنین انواع محصولات خوراکی که از اینجا وارد میشوند، برای انگلستان اهمیت راهبردی دارد و ممکن است دولت مستقیما در این ماجرا ورود کند، زیرا ممکن است این چرخه تورمی ادامه یابد. »
اشتراک در شبکه های اجتماعی:
تگ ها :
اعتصاب