اطلاعیه پایانی برگزاری پلنوم سوم کمیته مرکزی کومەله – قسمت دوم
یکشنبه ۱۱ دی ۱۴۰۱
پلنوم سوم کمیته مرکزی کومەلە ( سازمان کردستان حزب کمونیست ایران) منتخب کنگره ١٨ که در روز شنبه ٢٦ آذر ۱۴۰۱ برابر با ۱۷ دسامبر ۲۰۲۲ برگزار گردید در مبحث گزارش سیاسی ضمن پرداختن به آخرین تحولات سیاسی و اقتصادی در ایران و موقعیت جنبش انقلابی جاری به موقعیت اردوگاههای نیروهای اپوزیسیون در اقلیم کردستان و سیاست توطئه گرانه رژیم جمهوری اسلامی پرداخت. در این بخش از گزارش سیاسی تأکید شد که رژیم جمهوری اسلامی که با پیشروی جنبش انقلابی سراسری به سوی سراشیبی سقوط رانده شده است، برای انحراف افکار عمومی و کتمان ضعف و زبونی خود، عروج جنبش انقلابی در کردستان ایران را به وجود اردوگاههای این احزاب در اقلیم کردستان و دروغپردازی “صدور اسلحه از آنجا به داخل” نسبت میدهد. طی دوماه و نیم گذشته رژیم اسلامی به این بهانه دو بار اردوگاه حزب دمکرات کردستان ایران و سازمان زحمتکشان را با موشک و پهباد مورد حمله قرار داده است. هدف از این اقدام جنایتکارانۀ جمهوری اسلامی استفاده از فرصت ضعف حکومت اقلیم کردستان و برسرکار آمدن محمد شیاع سودانی بعنوان نخست وزیر عراق می باشد که عنصری متمایل به جمهوری اسلامی است. تا بلکه با فشار بر آنها بتواند برای اپوزیسیون کرد ایران در عراق محدویتهای بیشتر ایجاد کند. در این رابطه فشار جمهوری اسلامی بر دولت عراق و اقلیم کردستان برای کنترل مرزها موجب شده حکومت مرکزی عراق قبول کند با اعزام نیروی مسلح و استقرار در نوار مرزی با ایران، کنترل مرزهای کردستان را بعهده بگیرند. در صورت عملی شدن این توافق محدودیت و مشکلات بیشتر برای رفت و آمدن میان دوبخش کردستان بوجود خواهد آمد. البته مضمون دیگر توافقات میان آنها رسمأ فاش نشده است. اما تا اینجا نیز تحت تأثیر فشارها و اقدامات رژیم محدودیت و مشکلاتی برای احزاب اپوزیسیون کرد ایران در اقلیم کردستان بودجود آمده است و به احتمال زیاد ادامه خواهد یافت.
پلنوم در ادامه مباحث خود به تلاش کومەلە برای شکل دادن به قطب چپ و کمونیست در کردستان ایران پرداخت. حزب کمونیست ایران و سازمان کردستان آن کۆمەڵە از سالها پیش بر ضرورت وجود مکانیزمی که بتواند احزاب و همه انسانهای چپ و کمونیست بر پایۀ برخی اشتراکات اساسی از جمله سرنگونی انقلابی جمهوری اسلامی و استقرار یک حاکمیت شورایی، در ظرفی مناسب متشکل شوند، تأکید نموده و برای آن تلاش کرده است. اینک که یک جنبش انقلابی در کردستان و سراسر ایران برای سرنگونی جمهوری اسلامی در جریان است، زمینۀ اجتماعی ایجاد یک قطب چپ و سوسیالیستی در داخل و خارج کشور بیشتر از هر زمانی فراهم شده است. در چنین شرایطی همۀ احزاب و جریانات سیاسی بورژوا لیبرال و ناسیونالیست و حتی اسلامی به تکاپو افتاده اند تا با استفاده از چنین فرصتی برای دست به دست شدن قدرت از بالا و با کمک قدرتهای سرمایه داری و دولتهای منطقه، متشکل شوند. آنان می خواهند بدور از دخالت کارگران و توده های مردم زحمتکش و جریانات و انسانهای چپ و کمونیست که صاحب اصلی جنبش انقلابی هستند، به جای جمهوری اسلامی قدرت را در دست گیرند و اجازه ندهند تغییر و تحول ریشهای در حاکمیت و جامعه ایجاد شود. چنانکه اشاره کردیم احزاب و جریان های اپوزیسیون بورژوایی در سطح سراسری و کردستانی درخارج کشور به تلاش برای ایجاد وحدت و تشکیل ائتلاف و معامله با هم بر سر تقسیم قدرت در حکومت آینده در قالب فدرالیسم در کردستان بر مبنای سیستم “پارلمانی”، دست زده اند.
در مقابل آنها فعالین و پیشروان و رهبران حقیقی این جنبش انقلابی در داخل کشور و همۀ انسانهای چپ و سوسیالیست که در میدان نبرد علیه جمهوری اسلامی حاضر بوده اند؛ ایفای نقش نموده اند؛ جان فشانی کرده ؛ حماسه آفریده اند؛ زندان رفته و شکنجه شدهاند و از جان خود مایه گذاشته اند، خواهان آلترناتیو دیگری هستند. آنگونه که از محتوای شعارهایی که در فضای خیابان شهرها و دانشگاهها طنین انداز شده است، آنان خواهان “سرنگونی انقلابی جمهوری اسلامی” با اراده و قدرت کارگران و توده های مردم زحمتکش هستند. این زنان و مردان آزادیخواه و مبارز عزم جزم کردهاند که علاوه بر سرنگون ساختن انقلابی جمهوری اسلامی، به جای آن حکومتی را نیز بنیان نهند که در آن آزادی و برابری جای دیکتاتوری و تبعیض و نابرابری؛ رفاه و آسایش جای فقر و گرسنگی؛ امنیت و آرامش جای کشتار و شکنجه و زندان را بگیرد. این خواست تنها با الترناتیو سوسیالیستی و استقرار حاکمیت شورایی ممکن خواهد بود. بنابراین باید چنین جهت گیری تقویت گردد.
در چنین شرایطی و با این اهداف، فراخوان مشترک کۆمەڵە ( سازمان کردستان حزب کمونیست ایران) و تشکیلات کردستان حزب حکمتیست برای برگزاری کنفرانسی جهت تلاش برای ایجاد یک قطب چپ، از جانب بسیاری از فعالین چپ و کمونیست منفرد در خارج کشور پاسخ مثبت گرفت. این کنفرانس در آذر ماه سال جاری در ستوکهلم با شرکت بیش از ١٢٠ نفر از انسانهای چپ و کمونیست با موفقیت برگزاری گردید و نهادی تحت نام “شورای همکاری نیروهای چپ و کمونیست در کردستان” را تشکیل دادند. البته این آغاز کار است و باید برای پیوستن جریانات و انسانهای چپ و کمونیست بیشتری به آن در داخل و خارج کشور تلاش کرد و برای آن نیرو گذاشت. این امر باید یکی از وظایف و اولویتهای ما به مثابه کومه له در دورۀ آتی باشد.
گزارشات تشکیلاتی دومین دستورجلسه پلنوم سوم کمیته مرکزی کومه له بود.
پلنوم سوم کمیته مرکزی کومەلە در بخش دیگری از دستور جلسات خود به گزارش کار ارگانهای کومەلە شامل ارگانهای: تشکیلات شهرها “تکش”، سایت کومه له، نشریۀ پیشرو، نمایندگی کومه له در خارج کشور، شبکەهای اجتماعی، پروژۀ تلاش برای احیای همکاری نیروهای چپ و کمونیست و تلویزیون، پرداخت. درهر بخشی مسئولان مربوطه گزارش کار ارگانی خود را ارائه دادند. این گزارشها از سوی اعضا کمیته مرکزی مورد بحث قرار گرفت و ملاحظات و انتقادات رفقا در جهت پیشبرد و رفع کمبودها داده شد.
آخرین دستور جلسه پلنوم سوم کمیته مرکزی کومەلە آرایش و سازماندهی ارگانهای تشکیلاتی بود. در این مبحث ابتدا به کلیات آرایش و سپس به سازماندهی رفقای کمیته مرکزی در ارگانها پرداخته شد و ارگانهای تشکیلاتی سازماندهی، ترمیم و یا ابقا شدند. در پایان این دستور جلسه، پلنوم رفیق حسن شمسی را به عنوان دبیر کمیته مرکزی کومەلە انتخاب نمود.
شبکه تلویزیون حزب کمونیست ایران و کومه له