جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ | 07 - 02 - 2025

Communist party of iran

اطلاعیه برگزاری پلنوم هشتم کمیته مرکزی کومەله  

هشتمین پلنوم کمیته مرکزی کومەله منتخب کنگره ۱۸، با شرکت اعضای کمیته مرکزی کومەله و کمیته مرکزی حزب کمونیست ایران که به عنوان ناظر به این نشست دعوت شده بودند، در تاریخ ۱۳ و ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ برابر با ۱ و ۲ فوریه ۲۰۲۵، برگزار گردید. پلنوم با سرود انترناسیونال سرود همبستگی جهانی طبقه کارگر و یک دقیقه سکوت به مناسبت گرامی داشت یاد و خاطره جانباختگان کومەله و حزب کمونیست ایران و تمامی جانباختگان راه آزادی و سوسیالیسم کار خود را آغاز نمود. اولین دستور جلسه پلنوم گزارش سیاسی کمیته رهبری کومەله به پلنوم و معرفی پیش نویس بیانیه ای بود که طی آن به “اوضاع سیاسی ایران و وظایف فعالین کومەله در کردستان”، پرداخته شده بود.


در گزارش سیاسی ابتدا به بازگشت ترامپ به کاخ سفید و صدور فرمانهای متعدد از جمله کاستن از تعهدات مالی آمریکا، مهاجر ستیزی و اعلام جنگ تعرفه ها علیه چین، مکزیک و کانادا و دولتهای اروپایی و ادعای مالکیت بر مناطقی از جهان اشاره شد که بیانگر این است که دنیا را با تشنج و خطرات بیشتری مواجه می سازد. بسیاری از فرمانهای ترامپ که بازتاب بن بست جهانی سازی مطابق الگوی نئولیبرالی است بر این توهم استوار است که با جنگ تعرفه ها می تواند از افول موقعیت آمریکا به عنوان اولین قدرت اقتصادی جلوگیری کرده و تضعیف هژمونی آمریکا را بازسازی کند.


در گزارش سیاسی در مورد اوضاع منطقه خاورمیانه، بطور مختصر به سقوط حکومت بشار اسد و بقدرت رسیدن جریان ارتجاعی تحریر الشام مطابق سناریوی دولت ترکیه و آمریکا و با همراهی اسرائیل اشاره شد. این جابجایی قدرت که از بالای سر مردم سوریه صورت گرفته، گرچه مردم سوریه را از رژیم دیکتاتوری اسد و حضور و اقدامات جنایتکارانه جمهوری اسلامی نجات داده، اما در غیاب یک آلترناتیو چپ و رادیکال و عدم آمادگی طبقه کارگر و نیروهای پیشرو و انقلابی، مردم سوریه را از چاهی به چاه دیگر خواهد انداخت. این تغییرات با توجه با روابط دیرینه دولت اردوغان با جریان ارتجاعی تحریر الشام، دست حکومت فاشیست ترکیه را در تعرض و لشکر کشی به مردم کردستان سوریه و اداره خود مدیریتی روژآوا بازتر کرده است.


بحث محوری پلنوم به پیش نویس بیانیه مربوط به اوضاع سیاسی و موقعیت به شدت بحرانی جمهوری اسلامی و وظایف و اولویتهای فعالین کومەله در کردستان اختصاص یافت. در این مبحث با اشاره به شکست استراتژی جنگ بازدارنده جمهوری اسلامی بعنوان یکی از پایەهای بقای حکومت، بحرانهای همه جانبه ای که گریبانگیر رژیم شده اند و ورشکستگی اقتصادی و عدم توانایی آن در پاسخگویی به خواست و مطالبات کارگران و تودەهای مردم تهیدست، بر چشم انداز اعتلای مبارزات کارگری و توده ای به عنوان محتمل ترین سیر پیشروی مبارزه برای سرنگونی انقلابی جمهوری اسلامی تأکید شد.


در این شرایط، رژیم جمهوری اسلامی که خود را با رویکرد تعرضی تر جنبش کارگری، جنبش زنان و دیگر جنبشهای اجتماعی مواجه می بیند، برای بقای خود بیش از هر زمانی بر استراتژی سرکوب تکیه کرده و برای ایجاد جو ارعاب در جامعه به گسترش موج اعدام و بگیر و ببند فعالین جنبش های اجتماعی متوسل شده است. از سوی دیگر شواهد نشان می دهد که هسته رهبری سپاه پاسداران برای بقای حکومت به سازش و تسلیم در برابر آمریکا نه تنها در عرصه اتمی بلکه در دیگر عرصەها نیز روی آورده است. در بیانیه همچنین به نقش مخرب بخش هایی از اپوزیسیون بورژوایی ایران که به فشار حداکثری ترامپ و دخالت خارجی برای براندازی جمهوری اسلامی امید بسته اند اشاره شده است.


در مباحث پلنوم حول بیانیه، با توجه به شرایط حساس سیاسی در ایران و روند تضعیف رژیم جمهوری اسلامی، بر اولویتها و وظایف فعالین کومەله در کردستان و تشریح این وظایف پرداخته است. به دنبال ارائه گزارش سیاسی رفقای حاضر در پلنوم ملاحظات و نقطه نظرات خود در جهت تدقیق و تکمیل آن بیان کردند و کلیت بیانیه مزبور را به اتفاق آرا تصویب نمود و کمیته رهبری منتخب خود را موظف کرد که پس از درج اصلاحات لازم متن نهایی بیانیه را آماده و منتشر نماید.


دستور جلسه بعدی پلنوم گزارش تشکیلاتی ارگانهای کومەله بود که توسط مسئولین ارگانها به شکل کتبی یا شفاهی ارائه گردید. رفقای شرکت کننده در این مبحث نیز ضعف و کمبودها را مورد انتقاد قرار داده و پیشنهادات خود را جهت بهبود فعالیت ها ارائه دادند. ارزیابی از اعتصاب سوم بهمن در کردستان که علیه گسترش احکام اعدام صورت گرفت یکی دیگر از دستور جلسات پلنوم بود که مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و بر درستی سیاست کومه له در این مورد تأکید شد.

دستور جلسه دیگر پلنوم هشتم کمیته مرکزی کومەله آرایش و تقسیم کار رفقای کمیته مرکزی در ارگانهای تشکیلاتی بود. پلنوم به منظور هدایت فعالیت های سیاسی و تشکیلاتی کومەله در فاصله دو پلنوم، از میان اعضای کمیته مرکزی رفقا رئوف پرستار، ایران مروتی، محمود قهرمانی، حسن شمسی، صلاح مازوجی، خسرو بوکانی، اسماعیل کاکەرەش، آرام کاکەرەش و مختار دهدار، را به عنوان اعضا کمیته رهبری کومەله انتخاب نمود و با انتخاب رفیق حسن شمسی به عنوان دبیر کمیته مرکزی کومه له به کار خود پایان داد.
کمیته رهبری کومەله – سازمان کردستان حزب کمونیست ایران
 ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
۴ فوریه ۲۰۲۵

اشتراک در شبکه های اجتماعی: