از تجمع اعتراضی شکوهمند کارگران پارس جنوبی بیاموزیم
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳
بنا به گزارش های منتشره شبکه کارگران نفت، تجمع کارگران پارس جنوبی در روز سه شنبه ۶ آذر، فصل جدیدی از سه شنبه های اعتراضی را بگونه ای متفاوت رقم زد. کارگران پارس جنوبی با شعارهایی بر علیه تمامی وعده های دروغین، تبعیضات و نابرابری های موجود و با طرح مطالبات خود تجمع اعترضی بزرگ خود را برگزار کردند. بر پایه این گزارش از همان ابتدای صبح کارگران شجاع و معترض از پالایشگاه سوم و پنجم بدون صرف صبحانه مسیر بالای ۵ کیلومتر تا محل تجمع را پیاده طی نمودند و کارگران سایت دو پارس جنوبی نیز از کنگان مسیر طولانی تا محل تجمع در مقابل ستاد مجتمع گاز پارس جنوبی را طی کردند تا اعتراضات با حضور خانواده ها شکل اجتماعی و جدیدتری بخود بگیرد. این هفدهمین هفته از اعتراضات کارگران پیمانکاری پارس جنوبی بود که کارگران ۱۲ پالایشگاه گاز پارس جنوبی در آن شرکت داشتند. این کارگران پیشتر در شانزده هفته متوالی برای رسیدن به مطالبات خود تجمع کردند اما در پی بیتوجهی به خواستههایشان، بعد از یک هفته وقفه اینبار در ابعاد گسترده تری این تجمع اعتراضی را برپا کردند.
شعارهای کارگران علاوه بر طرح مطالبات اقتصادی، بر علیه موجودیت فرمایشی شورای عالی کار و ساختار ضد کارگری آن بود که بردگی و استثمار کارگران را رقم زده است و برعلیه مدیریت تماماً فاسد نفت که با ابزار شرکتهای پیمانکاری مفتخور، اساس چپاول در نفت و دست درازی به سفره کارگران را ایجاد نموده اند. کارگران پارس جنوبی در مسیر راهپیمایی و در محل تجمع خود با فریاد شعارهایی مانند: “دستمزد عادلانه حق مسلم ماست”، “یک کلام یک کلام، مزد بدون تبعیض وسلام”، وسلام، “شورای کارفرمایی نمیخوایم نمیخوایم”، “از شعار تا عمل، وعده های بی ثمر”، “مدیر ضد کارگر نمیخوایم نمیخوایم” عزم خود را برای پیگیری مطالباتشان نشان دادند.
همچنین کارگران در محکومیت مدیران پالایشگاه ها بخصوص اسعدی ریاست پالایشگاه ششم که عامل اصلی جلوگیری از بازگشت به کار کارگر اخراجی حجت رضایی بوده است، شعارهایی سردادند و خواستار پایان دادن برخوردهای امنیتی با کارگران معترض گردیدند. در پایان تجمع اعتراضی کارگران پارس جنوبی، کارگران با صدور بیانیه ای اعلام نمودند تا پاسخگویی کامل مدیران نسبت به خواسته هایشان تجمعات را ادامه داده و روزهای سه شنبه طبق قرار قبلی بطور کامل دست از کار خواهند کشید.همزمان شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیر رسمی نفت(ارکان ثالث) ضمن حمایت از اقدام متحد و همبستگی کارگران در پارس جنوبی، تأکید کرد که: مبارزات کارگران و پیشرفت چشمگیر اشکال اعتراضی همکاران در پارس جنوبی و تحمیل خواسته های شان، محصول دستاورد اعتصابات کارگری در این منطقه بوده است. تداوم اعتصابات در خود آموزه ها و درسها و دستاوردهایی برای ما کارگران بهمراه دارد که ضمن قدرتمندتر نمودن ما در برابر استثمار کنندگان، زورگویان و چپاولگران، ما را از حدود فضای امنیتی و خفقان و سرکوب عبور داده، خواسته هایمان را به بالایی ها تحمیل میکند.
اعتصاب موثرترین شکل تحمیل خواسته های طبقه کارگر به مفتخورانی است که سالهاست از بی صدایی ما استفاده نمودند تا شرایط چپاولشان دست نخورده باقی بماند و برای سود حاصل از تولیدی که ما کارگران نفت مسبب آن هستیم استثمار و بردگی هرچه بیشتر را با گرو گرفتن مزدمان به ما تحمیل کنند. نقش قطعی و اجتناب ناپذیر جنبش کارگری که در این روز در پارس جنوبی خود را بیشتر از پیش متجلی نموده، نوید بخش این موضوع است که کارگران نفت با نیروی کار، تخصص و خلاقیت خود به عنوان عامل اصلی ایجاد سود و سرمایه هم اکنون دست در گلوی ساختاری دارد که در تحمیل ظلم و ستم و بی حقوقی به طبقه کارگر و مردم تحت ستم از هیچ تلاشی فروگذار نمیکند.
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیر رسمی نفت(ارکان ثالث) اعلام کرد که آگاهی و دستاوردهای اعتراضات همکاران شجاعمان در پارس جنوبی، میتواند الگویی باشد برای آغاز مجدد اعتراضات در تمامی مراکز نفت و بدین ترتیب ما در کنار این همکاران، کارگران همه بخشهای نفت را به پیوستن به این اعتراضات فرامیخوانیم. شورای سازماندهی بار دیگر بر اهم مطالبات کارگران ارکان ثالث از جمله تشکیل شورای مستقل تعیین مزد، بدون هیچگونه وابستگی به هیچ ارگان و نهاد دولتی، حق تشکل، حق تجمع و اعتراض، حذف کامل شرکتهای پیمانکاری، بازگشت به کار فوری و بی قید و شرط یاسر احمدی نژاد و همه کارگران اخراجی و پایان دادن به برخورد امنیتی با کارگران معترض، عمل به توافقات قبلی علی الخصوص موضوع مرخصی استحقاقی و پرداخت حق کمپ ، اجرای صحیح طرح طبقه بندی مشاغل و نظام پرداخت عادلانه و همتراز با کارگران رسمی و قراردادی پیرو توافقات قبلی با وزارت نفت، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای رانندگان غیرمالک خودروهای استیجاری، ساماندهی تردد و ایجاد امنیت شغلی برای آنان، اجرای بدون تبعیض تردد ۱۴ روز کار ۱۴ روز استراحت برای کارگران اداری تأکید کرد.
در شرایط کنونی به هم مرتبط شدن و همزمانی و هم گامی اعتراضات و اعتصابات کارگری می تواند چند گام جنبش کارگری را به جلو ببرد. در حالی که فقدان تشکل های توده ای و طبقاتی سراسری کارگران به یکی از موانع سر راه به هم مرتبط شدن و سراسری شدن اعتصابات و اعتراضات کارگران در مجتمع های صنعتی، مراکز تولیدی و خدماتی مختلف تبدیل شده است، رهبران و فعالان کارگری که در کانونهای داغ مبارزه کارگران حضور دارند و از روابط زنده و ارگانیکی با کارگران برخوردار هستند، در ارتباط و پیوند با هم و با ایجاد تشکل و نهادی مانند شورای همکاری فعالان کارگری که فعالان بخشهای مختلف طبقه کارگر مانند کارگران نفت و پتروشیمی، فولاد اهواز، هفت تپه، ذوب آهن، شرکت واحد، معلمان، پرستاران، بازنشستگان و … در آن گرد هم آیند، می توانند تا حدودی خلاء نبود تشکل های توده ای و سراسری کارگران را پر کرده و نقش خود را جهت سراسری کردن اعتصابات و اعتراضات کارگری ایفا نمایند.
سخن روز: تلویزیون حزب کمونیست ایران و کومه له
https://alternative-shorai.tv (https://alternative-shorai.tv/)
https://cpiran.org
https://komala.co
https://t.me/peshrawcpiran
www.facebook.com/Peshrawcpiran
www.instagram.com/Peshrawcpirn
https://t.me/KomalaCpiranTv