ادامه جنایات جنگی دولت اسرائیل در آستانۀ پذیرش آتش بس
چهارشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۳
درحالی که دولت نژاد پرست نتانیاهو در داخل اسرائیل با اعتراضات توده ای روزانه برای پایان دادن به جنگ و بازگرداندن گروگانها روبرو است، اما همچنان بر تداوم جنگ تا نابودی حماس تأکید میکند. روز یکشنبه هفتم ژوئیه درست ٩ ماه از حملۀ گروه تروریستی حماس در هفتم اکتبر سال گذشته به شهرک نشینان اسرائیل در مناطق اشغالی سپری شد. در این روز مردم معترض در سراسر اسرائیل، با در دست داشتن عکس گروگانها و شعار و پلاکارت به خیابانها سرازیر شدند و با بستن راهها و دادن شعارعلیه دولت تجمع اعتراضی برپا کردند. مردم معترض از دولت دست راستی نتانیاهو خواستند برای تضمین آزادی گروگانهای باقیمانده در دست حماس با این گروه به توافق برسد.
این درحالی است که ارتش اسرائیل در همان روز یکشنبه و روز قبل از آن نیز در عملیاتهایی که مصداق بارز جنایات جنگی میباشند، دو مدرسه را در داخل غزه مورد حملۀ هوایی قرار داد. هواپیماهای جنگی اسرائیل روز شنبه ششم ژوئیه در حمله به یک مدرسه در اردوگاه نصیرات در مرکز غزه که تحت نظر سازمان ملل برای امداد رسانی به آوارگان است، دست کم ١٦ نفر را کشتند و بیش از ٥٠ نفر را نیز زخمی کردند. تعدادی از کشته و زخمیها کودک بودند. این حمله هوایی اسرائیل به ساختمان بزرگ آن مدرسه که سرپناه بیش از هفت هزار نفر مردم آوارۀ غزه است، خسارت زیادی به بار آورد. روز بعد از آن نیز مدرسۀ کاتولیک در وسط شهر غزه مورد حملۀ هوایی اسرائیل قرار گرفت و تلفات زیادی به دنبال داشت. این عملیاتها از جانب اسرائیل به بهانۀ وجود افراد مسلح حماس در آنها انجام گرفت. اما حمله با چنین مراکزی با هر توجیهی، در قوانین بینالمللی جرم و جنایت علیه بشریت به حساب می آید. انجام چنین عملیاتهایی به ویژه در شرایطی که اقداماتی برای آتش بس در جریان است، نشانۀ عدم تمایل دولت اسرائیل به پایان جنگ است. این حملات جنایتکارانه دهن کجی دولت نتانیاهو به خواست و مطالبۀ مردم معترض اسرائیل برای پایان جنگ و بازگرداندن گروگانها است.
واضح است که برای شخص نتانیاهو و دیگر جریانات راست و فاشیست اسرائیلی تداوم این جنگ علیرغم هزینۀ بالای انسانی و مادی آن و علیرغم آنکه تا کنون به هیچ یک از اهداف تعین شده شان نرسیده، لازم و ضروری است. به همین دلیل دولت اسرائیل هرگونه طرحی برای آتش بس و پایان جنگ را نیز با بنبست مواجه می سازد. اخیرأ جو بایدن که در آستانۀ انتخابات قرار دارد، باهدف تبلیغات انتخاباتی طرحی سه مرحلهای برای پایان جنگ غزه پیشنهاد کرده است. این درحالی است که آمریکا تا کنون با حمایت مالی، تسلیحاتی و دیپلماتیک همه جانبه از اسرائیل، خود به تداوم این جنگ جنایتکارانه دامن زده است و شریک جرم تمام جنایاتی است که اسرائیل علیه مردم غزه مرتکب شده است.
با وجود این فشار افکار عمومی چه در داخل اسرائیل و چه در سطح جهانی علیه این جنگ و نسل کشی، هم دولت اسرائیل و هم جریان ارتجاعی و تروریست حماس را وادار میسازد که به آتش بس و پایان جنگ به هر قیمتی تن دهند. حماس که همانند جمهوری اسلامی با افکار پوسیده و ارتجاعی دهها سال است بر طبل نابودی اسرائیل می کوبد، اینک به شدت تضعیف شده در انزوا قرار گرفته است. حالا دیگر برای حکومت جمهوری اسلامی نیز حفظ و حمایت از حزب الله در لبنان در اولویت قرار گرفته است. دولتهای عربی نیز تا کنون نه تنها از حماس بلکه از مردم بیدفاع و ستمدیدۀ فلسطین نیز حمایتی نکرده اند. به این ترتیب ادامۀ این وضعیت برای حماس نیز ممکن نخواهد بود. به همین دلیل حماس در مقابل شروط اسرائیل برای آتش بس هر بار ضمن دادن مانورهایی، مجبور به عقب نشینی و قبول آن می شود.
در این رابطه خبرگزاری رویترز روز شنبه ۱۶ تیر از قول یکی از مقامات ارشد حماس اعلام کرد که: “حماس طرح پیشنهادی آمریکا برای آتش بس موقت شش هفتهای و تبادل گروگانهای اسرائیلی از جمله مردان و سربازان را پذیرفته است و از شرط خود برای پذیرش آتش بس دایم قبل از آغاز گفتگوها صرفنظر کرده است”. این درحالی است که هفتۀ گذشته حماس اعلام کرده بود که “ایدههای جدیدی در رابطه با آتش بس پیشنهادی آمریکا را به مقامات مصر و قطر داده و ترکیه را نیز در جریان گذاشته است”.
دفتر نتانیاهو نیز روز شنبه ٦ ژوئیه با بی رغبتی اعلام کرد که: “گفتگوهای آتش بس با میانجیگری آمریکا و مصر و قطر، برای آزادی گروگانها هفتۀ آینده از سر گرفته میشود اما هنوز فاصلۀ زیادی میان طرفین وجود دارد”. دفتر نتانیاهو روز چهارم ژوئیه اعلام کرده بود که او به جو بایدن گفته که “اسرائیل بیش از هر چیز دیگری مصمم است جنگ را تا تحقق همۀ اهدافش ادامه دهد”. به این ترتیب هدف دولت اسرائیل از اعزام هیأت برای گفتگوها تنها آزادی گروگانها برای کاهش فشارهای داخلی بر خود است، نه پایان دادن به این جنگ و نسل کشی.
در چنین شرایطی تنها امید برای اتمام این جنگ جنایتکارانه، حمایت و همبستگی کارگران و تودههای مردم آزادیخواه و افکار پیشرو و مترقی در داخل اسرائیل و فلسطین، همراه با تداوم و گسترش جنبش همبستگی جهانی با مردم فلسطین علیه نسل کشی دولت اسرائیل است. اقدامات “میانجیگرانه” و زدوبندهای آمریکا و دولتهای منطقه در طول ٧٠ سال گذشته بیشتر در جهت مصالح و منافع اشغالگرانه و شوینیستی دولت اسرائیل بوده است و نتیجهای جز مصیبت، کشتار و آوارگی برای مردم ستمدیدۀ فلسطین در بر نداشته است.
سخن روز: تلویزیون حزب کمونیست ایران و کومەله
https://alternative-shorai.tv (https://alternative-shorai.tv/)
https://cpiran.org
https://komala.co
https://t.me/peshrawcpiran
www.facebook.com/Peshrawcpiran
www.instagram.com/Peshrawcpirn
https://t.me/KomalaCpiranTv