یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ | 05 - 01 - 2025

Communist party of iran

اخبار مربوط به زندانیان سیاسی در هفته دوم خرداد ماه ١٤٠١

– میلاد افتخاری با تودیع قرار وثیقه آزاد شد

روز دوشنبه ۹ خردادماه،  میلاد افتخاری، زندانی سیاسی اهل شهرستان لارستان از زندان این شهر آزاد شد.آزادی آقای افتخاری با تودیع قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت تا پایان مراحل دادرسی صورت گرفته است.

وی در تاریخ ۲ خردادماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و با پایان مراحل بازجویی به زندان لارستان منتقل شده بود. ماموران در زمان بازداشت ضمن تفتیش منزل برخی لوازم شخصی وی از جمله تلفن همراه، ۴ تا عدد فلش مموری و کارت ملی وی را ضبط کرده و با خود بردند. اتهام مطروحه علیه میلاد افتخاری توسط شعبه ۱ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان لارستان (توهین به رهبری و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی)عنوان شده است.

میلاد افتخاری، ۲۵ ساله، فارغ التحصیل کارشناسی علوم ارتباطات اجتماعی از دانشگاه تهران و شهروند اهل بیرم از توابع شهرستان لار واقع در استان فارس است.


تداوم بازداشت کیوان مهتدی در بند ۲۰۹ زندان اوین

کیوان مهتدی، فعال کارگری علیرغم گذشت ۲۱ روز از زمان بازداشت کماکان در بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین در بازداشت و بلاتکلیفی بسر می برد. آقای مهتدی که در تاریخ ۱۹ اردیبهشت‌ماه توسط نیروهای امنیتی در منزل خود بازداشت شده بود، از آن زمان تاکنون تنها یکبار اجازه برقراری تماس تلفنی با خانواده خود را داشته است. روز دوشنبه ۹ خرداد ۱۴۰۱، کیوان مهتدی، فعال کارگری علیرغم گذشت ۲۱ روز از زمان بازداشت کماکان در بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین بسر می برد. کیوان مهتدی و  آنیشا اسداللهی، فعالین کارگری در تاریخ ۱۹ اردیبهشت‌ماه توسط نیروهای امنیتی در منزل خود بازداشت شدند.


محکومیت خالد سیف‌ پناهی به حبس توسط دادگاه انقلاب سنندج

به دنبال پذیرش درخواست واخواهی و پس از محاکمه مجدد، خالد سیف‌ پناهی اهل سنندج توسط دادگاه انقلاب این شهر به ٩١ روز حبس تعلیقی محکوم شد.  براساس این حکم وی توسط شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج به ریاست قاضی (سعیدی)به اتهام (تبلیغ به نفع سازمان‌های مخالف نظام جمهوری اسلامی ایران) به ٩١ روز حبس تعلیقی محکوم شد. وی درخواست تجدید نظرو تشکیل مجدد جلسه را به ریاست دادگاه اعلام کرده که در پی آن پرونده وی مجددا در شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج مورد رسیدگی قرار گرفت.


سلیم شریفی جهت اجرای حکم راهی زندان اشنویه شد

سلیم شریفی اهل شهرستان اشنویە، روز دوشنبه ۹ خردادماه، جهت اجرای حکم حبس راهی زندان اشنویه شد. آقای شریفی پیشتر توسط دادگاه انقلاب این شهر به ۲ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود. سلیم شریفی از اهالی روستای کوروش آباد از توابع اشنویە می باشد.

فرودین‌ماه امسال آقای سلیمی همراه با ۴ شهروند دیگر به نامهای عزیز قادرتاج، محمدخالد حمزه‌پور، کمال قویتاسی و رحمان یوسفی توسط شعبه اول دادگاه انقلاب اشنویه به ریاست قاضی رضایی محاکمه و از بابت اتهام  ”عضویت در یکی از گروه های مخالف نظام” به دو سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شد.

سلیم شریفی در تاریخ ۱۳ بهمن‌ماه ۹۹ توسط نیروهای امنیتی در اشنویه بازداشت و به یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی ارومیه منتقل شد. وی در تاریخ ۱۳ اسفند ۹۹، با پایان مراحل بازجویی به زندان اشنویه منتقل و یک روز بعد با تودیع قرار وثیقه از این زندان آزاد شد. وی طی مدت بازداشت از دسترسی به وکیل و ملاقات با خانواده محروم بود.


ممانعت از آزادی جعفر ابراهیمی با دخالت وزارت اطلاعات

علیرغم صدور دستور و تودیع قرار وثیقه مبنی بر آزادی جعفر ابراهیمی، معلم و عضو کانون صنفی معلمان تهران، در پی کارشکنی ماموران وزارت اطلاعات از آزادی وی ممانعت به عمل آمده است. این فعال صنفی روز شنبه ۱۰ اردیبهشت‌ماه توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شده و قرار بود که روز گذشته با تودیع قرار از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین آزاد شود. در پی کارشکنی عوامل امنیتی وزارت اطلاعات، از آزادی جعفر ابراهیمی ممانعت به عمل آمده است.

در آستانه روز جهانی کارگر و هفته معلم در ایران شماری از فعالین کارگری و معلمین توسط نهادهای امنیتی احضار و تعدادی نیز بازداشت شدند. روز یکشنبه ۱۱ اردیبهشت معلمان و فرهنگیان شاغل و بازنشسته کشور در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان در مقابل ادارات آموزش و پروش در بیش از ۴۰ شهر دست به تجمع زده و شماری از فعالین صنفی نیز بازداشت شدند.. در همین رابطه سحرگاه ۱۰ اردیبهشت ماه، جعفر ابراهیمی به همراه سه تن دیگر از اعضای کانون صنفی معلمان تهران به نامهای علی اکبر باغانی، رسول بداقی و محمد حبیبی، بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.


اعتصاب غذای اسکندر لطفی در یکی از بازداشتگاه های امنیتی سنندج

روز دوشنبه ۹ خردادماه، اسکندر لطفی، عضو هیات مدیره انجمن صنفی معلمان مریوان در بازداشتگاه ستاد خبری اداره اطلاعات سنندج در اعتراض به تمدید قرار بازداشت خود و تحت فشار قرار دادن وی برای اخذ اعترافات اجباری، دست به اعتصاب غذا زد.

نیروهای امنیتی اسکندر لطفی را تحت فشار قرار دادەاند که به ارتباط با دو شهروند فرانسوی بازداشت شده توسط وزارت اطلاعات اعتراف کند. قرار بازداشت موقت این فعال صنفی معلمان توسط بازپرس شعبه اول دادگاه انقلاب و موافقت دادستان مریوان تمدید شده است.

اسکندر لطفی به همراه شعبان محمدی و مسعود نیکخواه، فعالان صنفی معلمان در بازداشتگاه ستاد خبری اداره اطلاعات سنندج در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرند. یک منبع نزدیک به خانواده این شهروندان پیشتر گفته بود: « آقای لطفی و محمدی در تماس تلفنی با خانواده‌ خود گفته اند که اتهامات مطروحه به هیچ عنوان درست نیست و در بازجویی ها نیز موکدا از پذیرش آن خودداری کرده اند. خانواده این زندانیان بارها به مقامات مسئول از جمله دادستان سنندج مراجعه کرده و خواهان صدور قرار وثیقه در خصوص آنان شده اند. هرچند اخیرا دادستان سنندج قول مساعدت جهت تسریع در اتمام بازجویی ها و تعیین قرار را داده با این حال تاکنون اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است. »

هفته گذشته تلویزیون دولتی ایران با انتشار گزارشی بازداشت دو تبعه فرانسوی را به تجمعات اعتراضی اخیر معلمان در کشور نسبت داده و اسکندر لطفی، مسعود نیکخواه، شعبان محمدی و رسول بداغی، از فعالین صنفی معلمان را با این دو نفر مرتبط دانسته بود. گزارشی که با واکنش فعالین صنفی معلمان و انتشار چندین بیانیه از سوی آنان در محکومیت این اقدام مواجه شد

اشتراک در شبکه های اجتماعی: