اجارهبهای خانه در شهرهای کوچک ایران از حقوق کارگران بیشتر است؛75 درصد کارگران خانه ندارند
شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

روز نامۀ ایلنا، معضل تامین مسکن برای کارگران را یک بحران جدی خواند و خبر داد حدود ۷۵ درصد کارگران در ایران خانه ندارند.
محسن باقری جمعه ۱۲ اردیبهشت در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا گفت: برای مسکن کارگری کاری نکردند. ما حتی بعد از گذشت سالها نفهمیدیم متولی مسکن کارگری کیست. سالهای سال وعده داده شد اما اتفاقی نیفتاد… حتی یک خانه برای کارگران نساختهاند.
او از رویکرد دولتهای پیشین جمهوری اسلامی برای حل بحران مسکن کارگران انتقاد کرد و افزود: در چند ماه سپریشده از دولت جدید هم اقدامی صورت نگرفته و کارگران از شعار و شعارزدگی خسته شدهاند. سیاستهای ناکارآمد جمهوری اسلامی در زمینههای اقتصادی، زندگی شهروندان، بهویژه اقشار کمدرآمد، را بهشدت تحت تاثیر قرار داده و قیمت کالاهای اساسی، از جمله مسکن، با جهشی بیسابقه روبهرو شده است.
خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، هشتم اردیبهشت به انتقاد از سیاستهای دولت مسعود پزشکیان در حوزه مسکن پرداخت و به نقل از برخی کارشناسان مسکن نوشت دولت بهجای ارائه راهکارهای واقعی، تنها به شعاردهی و تبلیغات پرداخته است.
این خبرگزاری با اشاره به قیمتگذاری غیرمنطقی اجاره، در ایران و معضل اخراج مستاجران هشدار داد: بسیاری از مالکان برای افزایش مبلغ اجاره، مستاجران فعلی را اخراج کرده و با افزایش چشمگیر قیمت اجاره، آنها را تحت فشار قرار میدهند.
پیشتر در دولت ابراهیم رئیسی وعده ساخت سالانه یک میلیون مسکن مطرح شده بود، اما این وعده به مرحله اجرا نرسید.
خبرگزاری ایلنا ۱۲ اردیبهشت مسکن را یکی از مطالبات اصلی کارگران در ایران توصیف کرد و نوشت اجارهبهای یک خانه در کوچکترین شهرهای کشور از حقوق کارگران بیشتر است. ایلنا با انتقاد از وضعیت معیشتی کارگران اضافه کرد: دو عضو یک خانواده باید تماموقت کار کنند تا بتوانند یک آپارتمان کوچک یا به عبارتی، یک سرپناه بیکیفیت برای زیست اجاره کنند.
این خبرگزاری تاکید کرد بر اساس اصل ۳۱ قانون اساسی، دولت مسئولیت تامین مسکن کارگری را بر عهده دارد، اما در دهههای اخیر اقدامی کارآمد برای رسیدگی به بحران مسکن کارگران صورت نگرفته است.