سه شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ | 19 - 11 - 2024

Communist party of iran

آسیب‌های اجتماعی و روانی موجب افت تحصیلی دانش آموزان در سال‌های اخیر شده است

مهرماه سال گذشته بود که از کاهش میانگین نمره‌ی معدل دانش‌اموزان به عنوان یک فاجعه نام برده می‌شد و در اخبار آمد که میانگین معدل دانش‌آموزان در خرداد ۱۴۰۳ در مجموع سه رشته ریاضی، تجربی و انسانی در پایه دوازدهم ۱۰.۹۸، پایه یازدهم ۱۰.۶۲ و پایه دهم ۱۱.۵۹ است که حکایت از وضعیت فاجعه‌بار سطح و کیفیت آموزش در مدارس دارد.

حالا یک عضو کمیسیون آموزش و پرورش مجلس از آسیب‌های اجتماعی و روانی گفته که موجب افت تحصیلی دانش آموزان در سال‌های اخیر شده است. فرشاد ابراهیم‌پور نائب رئیس دوم کمیسیون آموزش و پرورش مجلس در ارزیابی خود از آسیب‌هایی که دانش آموزان مدارس کشور با آن مواجه‌اند «اضطراب و استرس ناشی از فشارهای تحصیلی و رقابت با دیگر دانش آموزان» و «اعتیاد به تکنولوژی، اینترنت و فضای مجازی» و همچنین «مشکلات ارتباطی»، «خانوادگی» و «عدم مهارت‌های اجتماعی»، «مشکلات تغذیه‌ای»، «بزهکاری» و «گرایش به رفتارهای پرخطر» را طیفی از آسیب‌هایی بر شمرد که گریبانگیر دانش آموزان مدارس در نقاط مختلف کشور شده است.

وی همچنین اذعان داشت مصرف مواد مخدر در دانش آموزان به ویژه نوجوانان به یک چالش جدی تبدیل شده است، و با وجود این‌که اقرار کرد آمار رسمی استفاده دانش آموزان از مواد مخدر در دسترس نیست، اما از امار پژوهش‌های غیررسمی خبر داد که بر مبنای آن میزان درگیری دانش آموزان با مواد مخدر را حدود ۵ درصد اعلام کرده و بر این اساس آن را «ناچیز» بر شمرد.

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان_ایران اعلام می دارد وضعیت فاجعه‌بار آموزش و آسیب‌های اجتماعی فراگیر نتیجه‌ی مستقیم سیاست‌های ضدآموزشی، فقر گسترده و بی‌توجهی ساختاری به معلمان و دانش‌آموزان است. مسئولان به‌جای فرافکنی، باید پاسخگوی نابودی نظام آموزشی باشند. این بحران نه «ناچیز» است و نه تصادفی؛ این زنگ مرگ آینده‌ی کشور است که تنها با تغییرات ریشه‌ای و پایان دادن به سیاست‌های مخرب، قابل مهار خواهد بود.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

اشتراک در شبکه های اجتماعی: