جمعه ۲ خرداد ۱۴۰۴ | 23 - 05 - 2025

Communist party of iran

دانشجویانی که نخست وزیر بنگلادش را برکنار کردند اکنون در اداره  کشور مشارکت می‌کنند

کارشناسان هشدار می‌دهند که دولت موقت بنگلادش، غیرانتخابی است و به همین دلیل مأموریتی برای اجرای تغییرات عمده ندارد
اکنون در پی اعتصاب پلیس، خلاء را پر کرده و هدایت ترافیک داکا، پایتخت کشور، را بر عهده گرفته‌اند. دانشجویان بنگلادشی نه تنها در اداره ترافیک روزمره بلکه در دولت موقت این کشور نیز جای خود را پیدا کرده‌اند. دو تن از آنان که نقش اصلی را در رهبری اعتراضات داشتند، تنها چند روز پس از استعفا و فرار نخست‌وزیر با هلیکوپتر نظامی به هند، وزارت ورزش و فناوری را بر عهده گرفته‌اند.

اکنون سؤال این است که آینده کشوری که هنوز از خشونت های پیرامون برکناری نخست‌وزیر که صدها کشته برجای گذاشت رنج می‌برد، چه خواهد بود. آصف محمود، از رهبران معترضان که اکنون وزارت ورزش و جوانان بنگلادش را اداره می‌کند، به مسئولیت بزرگی که متوجه معترضان است اشاره کرده و می‌گوید که دانشجویان امیدوارند بتوانند با احیا صلح و دموکراسی، یک بنگلادش جدید ایجاد کنند.
ناهید اسلام، دانشجویی که با وجود اینکه تجربه حکومتداری ندارد، اکنون وزارت اطلاعات و فناوری را اداره می‌کند، می‌گوید که عزم و اراده‌ای که معترضان در بیرون راندن نخست‌وزیر بنگلادش از خود نشان دادند، گواه این است که “دانشجویانی که در رهبری یک قیام موفق بوده‌اند … به همراه شهروندان توانایی کافی دارند که کشور را بسازند.


با این حال، نگرانی‌هایی‌ در مورد کمبود تجربه سیاسی دانشجویانی و از همه مهم‌تر این که چقدر طول می‌کشد تا دولت موقت انتخابات را سازماندهی کند، به وجود آمده است. دانشجویان معترضی که اکنون به طور موقت برخی از پستهای دولتی را بر عهده دارند میگویند که پیش از برگزاری رای گیری، می‌خواهند نهادهای کشور را که به گفته آنان توسط هر دو حزب اصلی بنگلادش، عوامی لیگ و رقیب آن حزب ملی گرا، تضعیف شده است، اصلاح کنند. 


با این وجود، کارشناسان هشدار می‌دهند که دولت موقت، غیرانتخابی است و به همین دلیل هیچ مأموریتی برای اجرای تغییرات عمده ندارد. زیلر رحمان، مدیر اجرایی مرکز مطالعات حکومت داری، یک اندیشکده مستقر در داکا، که عقیده دارد انتصاب دانشجویان در وزارتخانه‌ها می‌تواند آنها را “گرسنه قدرت” کند، می‌گوید که دولت محمد یونس، برنده جایزه نوبل صلح که از سوی دانشجویان انتخاب شده است، باید در نظر داشته باشد که مسئولیت اصلی‌اش برگزاری انتخابات است. آنها نباید هیچ تصمیم سیاسی بگیرند. 
سوال داغ این روزها در بنگلادش این است که انتخابات جدید چه زمانی برگزار خواهد شد. میرزا فخرالاسلام علمگیر، یکی از رهبران ارشد حزب ملی گرای بنگلادش، میگوید که این حزب به دولت موقت “فرصت معقولی” خواهد داد تا محیطی مساعد و دموکراتیک برای انتخابات ایجاد کند.

اشتراک در شبکه های اجتماعی: